Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:420417
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 23 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2002.gadā 1.jūlijā stājies spēkā jaunais Darba likums (turpmāk tekstā – DL), kurš darba tiesiskās attiecības tiesiskā ziņā regulē atbilstoši demokrātiskas sabiedrības vispārpieņemtajiem standartiem. Darba likumā izdarīti būtiski grozījumi un labojumi, kas atbilst pašreizējiem tirgus ekonomikas apstākļiem un prasībām un pilnā lielā mērā nodrošinot darba tiesību regulēšanas atbilstību starptautisko tiesību normām darba likumdošanā. Likums tapis, ievērojot daudzas Eiropas Savienības direktīvas darba tiesību jomā, kas attiecas uz darba līgumiem, darba un atpūtas laiku, vienlīdzīgu attieksmi utt. Likumā iekļauti arī Eiropas sociālās hartas un Starptautiskās darba organizācijas konvenciju principi, kā arī sabalansētas darba devēju un darbinieku intereses.
Darba likums izmainījis daudzus darba tiesību principus, kā arī tika ieviesti jauni, ar likumu noregulēti darba attiecību noteikumi, kā rī likumā ir iekļautas daudzas normas, kas vērstas uz darbinieku tiesību un interešu pastiprinātu aizsardzību, kā arī likums stingri nosaka darba līguma saturu. Jaunās likuma prasības attiecas uz ikvienu Latvijas uzņēmumu, tāpēc darba tiesiskās attiecības tiek uzskatītas par ļoti aktuālu jautājumu jebkuram darba devējam. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties