Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:345143
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt


Darbs ir viena no vissvarīgākajām cilvēka aktivitātēm, kas viņu nodrošina ar iztikas līdzekļiem, veido pamatu radošai domāšanai, pašrealizācijai un sociāliem kontaktiem. Nodarbinātības politika ir neatņemama valsts ekonomiskās un sociālās politikas sastāvdaļa un ir cieši saistīta ar darba tirgus stāvokļa izmaiņām. Pareizi izvēlēta pieeja nodarbinātības politikas noteikšanā stimulēs darba tirgus darbību un darbspējīgo iedzīvotāju mērķtiecīgāku darbību darba tirgū. Veicinot nodarbinātību, ir svarīgi atbalstīt personīgo iniciatīvu mainīt savu statusu darba tirgū.
Nodarbinātības politikas stratēģiskie attīstības virzieni vidējā termiņā ir noteikti Latvijas valdības un Eiropas Komisijas kopējā deklarācijā par Latvijas Nodarbinātības politikas prioritātēm un Attīstības plānā. Abos dokumentos uzsvars ir likts uz izglītības, tālākizglītības un profesionālās pilnveides kvalitātes un pieejamības uzlabošanu un aktīvo darba tirgus programmu un nodarbinātības pasākumu paplašināšanu un attīstību. Nodarbinātības veicināšanas galvenos darbības virzienus var iedalīt divās lielās grupās: nodarbinātības un tās kvalitātes saglabāšana un palielināšana un bezdarba samazināšana un novēršana. Latvijas valdības un Eiropas Komisijas Kopējā deklarācija kā vidēja termiņa stratēģisks dokuments iezīmē vairākas prioritārās politikas jomas, kurās Latvijas darba tirgū vēl ir jāpanāk progress, un kurās būtu veicama turpmāka uzraudzība:
darba tirgus analīzes metožu uzlabošana pētījumu, analīzes, informācijas sistēmu un attiecīgu politikas pasākumu identificēšanas kontekstā,
konsekventa izglītības reformas īstenošana;
tālākizglītības un profesionālās pilnveides iespēju paplašināšana saistībā ar skaidru mūžizglītības stratēģiju un atbilstošu likumdošanas bāzi;…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1220305
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties