Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:142995
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Pētījuma teorētiskā daļa   
2.  Pētījuma praktiskā daļa   
3.  Secinājumi   
4.  Priekšlikumi   
Darba fragmentsAizvērt

Mana pētījuma tēma ir par dzimumekscesa izplatību Latvijā. Par dzimumekscesiem var uzskatīt prostitūciju, inficēšanos ar seksuāli transmisīvajām slimībām, izvarošanu, homoseksuālismu, dzimumsakarus ar nepilngadīgu personu un mazgadīgas personas pavešanu netiklībā. Tā kā šī tēma ir ļoti plaša, tad savu pētījumu izvēlējos rakstīt par bērnu seksuālo izmantošanu. Šo tēmu izvēlējos, jo tā pēdējos gados ir kļuvusi aktuāla. Bērnu seksuālā izmantošana ir plaša problēma, jo arvien vairāk bērni cieš no seksuālās vardarbības. Bērni ir sabiedrības neaizsargātākā daļa un bieži ļaunprātīgi to izmanto pieaugušie.
Bērna izmantošana tiešos seksuālos kontaktos vai iesaistīšana nodarbēs, lai pieaugušais saņemtu seksuālu stimulāciju vai apmierinājumu, ir seksuāla vardarbība pret bērnu. Tāpat par seksuālu vardarbību pret bērnu jāsauc arī bērna izmantošana pornogrāfijā vai iesaistīšana prostitūcijā, rupji, seksuāli pieskārieni garāmejot, izvarošana un incests. Tas nozīmē, ka visas tās ar seksualitāti saistītās darbības, ko bērns nesaprot vai kam nevar dot savu piekrišanu, ir bērna seksuāla izmantošana.
Pēdējos gados arvien vairāk atklājas gadījumi, kuros bērni ir cietuši no seksuālas vardarbības, tas liecina par to, ka sabiedrība ir kļuvusi izglītotāka un ziņo par šādiem gadījumiem arvien biežāk. Taču ir vēl ļoti daudz gadījumi, kad personas neziņo par bērnu seksuālo izmantošanu, jo baidās no varmākas, vai arī izliekas neredzam esošo problēmu. Ļoti daudzi bērnu seksuālās izmantošanas gadījumi nenonāk atklātībā, un esošā statistika par bērnu seksuālo izmatošanu ir tikai maza daļiņa no visiem seksuālajiem noziegumiem pret bērnu. Parasti bērnu seksuālā izmantošana notiek plašākai publikai nepieejamās vietās un, ja rodas aizdomas, tad seksuālais izmantotājs visu noliedz. Arī paši seksuālie izmantotāji ir palikuši gudrāki un izmanto bērnus tā, lai nepaliktu pierādījumi. Šie piesardzīgie seksuālie izmantotāji neveic ar bērnu dzimumaktu, bet apmierina savas tieksmes ar glāstiem un citām netiklām darbībām.
Bieži bērnu seksuālā izmantošana notiek ģimenēs. Ja seksuālā vardarbība notiek ģimenē, tad to ir ļoti grūti pamanīt apkārtējai sabiedrībai. Galvenā problēma, lai atklātu bērnu seksuālās izmantošanas gadījumus ir sabiedrības un ģimenes locekļu kūtrums ziņot par aizdomīgiem gadījumiem varas iestādēm.
Bērna māte, vai citi ģimenes locekļi bieži neziņo par seksuālu vardarbību pret bērnu, tādēļ ir jāpanāk, lai par tādiem gadījumiem tiek ziņots varas iestādēm. Lielu palīdzību sniedz bērnudārzi, kas pamanot bērna jocīgo uzvedību ziņo attiecīgajām iestādēm. Bērni paši bieži vien nespēj izstāstīt, kas ar viņu noticis, taču ar savām darbībām bērns liek manīt, ka viņam ir seksuāla pieredze, interese.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties