Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:457126
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu darba organizācija un attīstībā transporta sistēma ļauj ceļot ikkatram cilvēkam, kuram vien ir vēlēšanās darīt. Parasti, galvenie nosacījumi kāpēc ceļo ir brīvais laiks un vēlme apskatīt jaunas vietas, iepazīt jaunas kultūras.
„Cilvēku vēlme ceļot šo nozari ir attīstījusi tā, ka ceļotājam ir iespējams doties gandrīz vai jebkuru pasaules nostūri, lai atpūstos un saņemtu tam nepieciešamos pakalpojumus.” (Akt.tur.7)
Aktīvais tūrisms ir cilvēku atpūtas un ceļošanas veids, kur tūrists visu vai daļu no ceļojumiem nepieciešamās darbības veic pats. Pēc autoru domām, arī stopošana ir pieskaitāma pie aktīvā tūrisma, jo tajā ir daudz darbību, kas jāveic pašam ceļotājam. Tāpēc, pēc autoru domām, ir nepieciešams mazliet iepazīstināt ar aktīvā tūrisma teoriju.
Pēc Pasaules tūrisma organizācijas datiem tūrisms ir nozare, kas pasaulē attīstās visstraujāk. Organizācijas ziņojumā ir teikts, ka dažādos ceļojumos piedalaas 1/3 pasaules iedzīvotāju un gadā notiek vairāk kā 600 miljoni ārvalstu braucienu. Pasaulē tūrisms katru gadu attīstās ar visvairāk, arvien vairāk ir cilvēku, kas vēlās ceļot pa pasauli, izbaudīt eksotiskas zemes, iepazīt daudz jauna.
Aktīvais tūrisms var būt saistīts ar visiem tūrisma veidiem. Pēc autoru domām, stopošana ir vistiešākais aktīvā tūrisma veids.
Par aktīvo tūristu cilēks ir uzskatāms tad, kad pats saviem spēkiem cenšas nokļūt no vienas vietas uz nākamo, kad cilvēks pats sevi nodrošina ar ēdināšanu un naktsmītni. Tātad arī cilvēks, kurš stopo, ir aktīvais tūrists, jo cenšas sevi nodrošināt ceļojuma laikā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties