Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:163102
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Piļu un muižu tapšanas vēsture    5
2.  Dundagas pils    7
3.  Ēdoles pils    10
4.  Jaunmoku pils    12
5 .  Popes muiža    14
6.  Grobiņas pilsdrupas    17
7.  Saldus pilskalns    18
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

Tēmu „Kurzemes pilis tūrisma maršrutos” izvēlējos, lai izzinātu, kuras pilis, muižas Kurzemē ir iekļautas tūrisma maršrutos un kāds ir viņu stāvoklis pašlaik. Arī tāpēc, ka pati esmu pavadījusi deviņus gadus, mācoties muižā, kura man tagad ir ļoti mīļa un viņas liktenis mani ļoti interesē.
Pilis Latvijā ir nozīmīgs kultūras mantojums, tās ir atstātas mūsu pārziņā jau no viduslaikiem. Par katru ir kāda leģenda, nostāsts, kas saistās ar cilvēkiem, kas tās ir cēluši un kas tajās ir dzīvojuši.
Darbā esmu iekļāvusi tikai daļu no visām Kurzemes muižām un pilīm, bet tās, pēc manām domām, ir gana interesantas un ievērojamas ar savu vēsturi, notikumiem un leģendām.
Piedzīvojušas dažādus laikus un „nelaikus", tās saglabā tik daudz noslēpumu, ka grēks būtu viņas atstāt, neizpētot un neuzturot kārtībā gan priekš mums, gan nākošajām paaudzēm.
Apskatot daļu no pilīm un muižām šodien ir liels prieks, jo tās tiek restaurētas, iekļautas tūrisma maršrutos. Notiek dažādas aktivitātes, vairākām pilīm mainījušies saimnieki. Līdz ar to arī Kurzemes pilis un muižas piesaista arvien vairāk tūristu.
Strādājot pie šīs tēmas, es esmu tuvāk iepazinusies ar vienīgo asociāciju – „Latvijas Piļu un muižu asociācija”, kura rūpējas par pilīm un veido interesantas akcijas.
Bija arī negatīvas iezīmes saistībā ar izvēlēto tematu. Meklējot kādu pili vai muižu Kurzemē, atradu ļoti maz materiālu, lai veidotu aprakstu. Tad man radās jautājums – kā šis objekts var piesaistīt tūristu, ja par to neviens nerūpējas un par to nav pieejamas pietiekošas informācijas?! Gadījās arī tā,

ka apzvanot vai izsūtot vēstules uz norādītajām adresēm, saņēmu negatīvu attieksmi par manu interesi.
Paldies Vadakstes muižas aktīvistei un manai pamatskolas skolotājai I. Tuzai, Dundagas pils darbiniecei, Kuldīgas tūrisma informācijas centra darbiniekiem un Latvijas Piļu un muižu asociācijas izpilddirektorei – Laimai Lupiķei par atsaucību, sniedzot informāciju. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1124618
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties