Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323128
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba mērķis – noskaidrot vai cilvēka izvēli ietekmē auto zīmola vārds, prestižs, popularitāte. Noskaidrot kā indivīdi veido izvēli attiecībā uz automašīnas izvēli, vai auto zīmolam ir nozīme, cik indivīda izvēle ir atkarīga no auto zīmola, pieredzes. Kādi faktori noteic indivīda izvēli.
Datu ieguves metodes – anketēšana un intervijas.

Respondentu raksturojums

Respondenti tika izvēlēti Latvijas valsts, pilsētas Rīgas teritorijā, kur ir lielākais automašīnu skaits, līdz ar to vairāk tiešās mērķa auditorijas kursa darbam. Respondentiem bija jābūt zināmā vecumā virs 18. gadiem, lai varētu atbildēt uz anketas jautājumiem. Automašīnas tiesības var nokārtot no 18. gadiem, līdz ar to par tiešo automašīnas pircēju un patērētāju kļūst persona pēc 18. gadiem. Tika sadalītas trīs respondentu grupas – 20 studenti (no Latvijas Universitātes),20 uzņēmēji un 20 nejaušie respondenti.
Saskaņā ar autoru darbu tika izvirzīts mērķis, noskaidrot vai cilvēka izvēli ietekmē auto zīmola vārds, prestižs, popularitāte. Pati automašīnu kā preci, var atdalīt no plašā patēriņa precēm, to patērētājs nepērk katru otru nedēļu un pircējs rūpīgi izvēlas, vērtē atbilstoši savam priekšstatam un vēlamo cenu. Pašreiz var apgalvot, ka automobiļu ražotāji katrai patērētāju grupai jau ir izstrādājuši standartu automašīnu risinājumu. Autoru pētījums bija noskaidrot, kāpēc cilvēki pērk automašīnu, kādi apstākļi (sociāli, ekonomiski, personiski) ietekmē viņu rīcību un vai automašīnas zīmols ir noteicošai faktors automašīnu izvēlē.
Trīs galvenie patēriņa tirgu ietekmējošie faktori ir:

iedzīvotāju skaits un raksturojums;
naudas daudzums ko cilvēki izmanto savu vajadzību apmierināšanai;
kādā veidā cilvēki tērē savu naudu;

Pēc autoru domām jāiegūst dati par iedzīvotājiem, viņu ienākumiem un izdevumu struktūru. Šī informācija palīdzēs attīstīt automašīnas kvalitāti un pārdot to tā, lai apmierinātu patērētāju vajadzības. Bet ar anketēšanas aptauju noteikt precīzi patērētāju ietekmējošos faktorus nav iespējam, jāveic būtiskus pētījumus, kur patērētājs tiks sadalīts pēc mērķauditorijas, ienākumu līmeni un dzīves stilu.

Vecuma grupu iedalījums katrā valstī noteiktai automobiļu grupai ir atšķirīgs. Darba autori veica respondentu iedalījumu vecuma grupā no 18. gadiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties