Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:550541
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Audzinātājam ir uzticēta īpaša misija vai uzlikta īpaša atbildība par audzināšanu ģimenē, skolā, sabiedrībā un valstī. Audzināšana ir vispārcilvēcisks uzdevums, tā ir katra cilvēka dzīves daļa. Kas tad īsti ir audzināšana un audzinātājs?
Audzināšana – tā ir cilvēciskās pieredzes nodošana nākamajām paaudzēm, bet jāatceras, ka ne vienmēr šī pieredze ir laba un vēlama, tāpēc te liela loma pieder audzinātājam -–cilvēkam, kurš dod pareizo cilvēka dzīves ievirzi, nosprauž vadlīnijas. Audzinātājs ir ne tikai ikviena būtne, kas spēj sniegt ievirzes, bet arī parādība, kas uz cilvēka apziņu atstāj pārveidotāja iespaidu. Audzinātājs rūpējas ne tikai par audzēkņiem, bet arī par sevi, savu pašaudzināšanu.
Audzināšanas filosofijā svarīgs ir arī audzēkņa jēdziens, ar kuru jāsaprot ne tikai bērns. Audzēknis – cilvēks, bērns vai jaunietis – tas, kas saprot, vai mazākais cenšas saprast audzinātāja nodomus vai audzināšanas uzdevumus.
Audzināšana kā process var sekmīgi noritēt mijiedarbojoties 2 elementiem – audzinātājam un audzēknim, bet tas ir tikai priekšnosacījums. Sekmīga audzināšana ir atkarīga no audzinātāja – dārznieka, no tā, kādiem paņēmieniem tiks audzēts un apkopts jaunais stāds. Katram audzinātājam ir jābūt savai audzināšanas filosofijai, proti, metožu un paņēmienu kopumam, kas kalpotu audzināšanas uzdevumu veikšanai, nosprausto mērķu sasniegšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties