Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:791091
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ir pierādīts, ka 98,4 % cilvēka gēnu ir vienādi ar pērtiķa gēnu kopumu. Un šī nepilnu 2 % atšķirība ir starp vīrieti/sievieti un vīriešu/sieviešu dzimtas pērtiķi. Savukārt vīrieša un sievietes gēni atšķiras par 5 %. Ģenētiskā atšķirība starp dzimumiem ir daudz svarīgāka nekā ģenētiskā atšķirība starp dažādām sugām. Bet šie 2 % atšķirīgo gēnu ir tie, kas ir valodas, domāšanas, radošuma utt. pamatā.
Pasaulē tagad pastāv viendzimuma tendence – abu dzimumu pārstāvji kopā mācās skolā, valkā vienādu apģērbu un apgūst vienas un tās pašas profesijas. Tiek darīts tā, lai atšķirības starp abiem dzimumiem mazinātos, un tā ir mūsu paaudzes lielākā kļūda. Bet šīs atšķirības, gluži pretēji, ir jāuzsver un jāizceļ, tāpēc ka katrs dzimums funkcionē citādi un tieši tādēļ vīrietis un sieviete papildina un bagātina viens otru. Nolīdzinot sociālās atšķirības, tiek piemirsts, ka starp vīriešiem un sievietēm pastāv daudz bioloģisku atšķirību.
Visu laiku tika uzskatīts, ka sievietēm labāk attīstīta ir labā smadzeņu puslode, kas nosaka emocionālās, radošās un neverbālās izpausmes, bet vīriešiem – kreisā puslode, kuras pārziņā ir racionālās un verbālās izpausmes. Un šis uzskats ir mūsu gadsimta lielākā kļūda. Tagad, ievadot testosteronu, kas labajā smadzeņu puslodē ļauj attīstīties 1–2 reizes vairāk neironiem, ir pierādīts pretējais: kreisā smadzeņu puslode vairāk attīstīta ir tieši sievietēm, bet labā – vīriešiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties