Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:176249
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Vecāku loma    4
  Laulāto attiecības    8
  Vardarbība ģimenē    10
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Katrs cilvēks ir saistīts ar ģimeni, katrs nāk šajā pasaulē, izaugam un attīstāmies, dalāmies pieredzē un tā arī aizejam no šīs pasaules. Ne jau daudz cilvēku aizdomājas, cik svarīga ir laba un saskanīga ģimene, kurā aug bērni, kuri mācās no mums un atdarina mūs. Daudziem ģimene ir patvērums visā lielajā pasaulē, citiem tā ir tīrā elle…
Ģimene ir daudzu zinātņu pētniecības objekts. Katram laikam un katram vēsturiskajam skatījumam ir savas tendences. Katram laika periodam ir savi viedokļi par ģimeni. Vēl patreiz ir savi stereotipi par labvēlīgām un nelabvēlīgām ģimenēm.
Laulība ir ģimenes kodols un centrs. Ģimenes var būt gan labvēlīgas, gan nelabvēlīgas un šādās ģimenēs aug bērni. Savā ziņā katra ģimene ir unikāla, šeit veidojas tradīcijas, atšķirības, stereotipi, individuālas īpatnības. Katram cilvēkam ir vairākas ģimenes. Ģimene, kurā viņš ir uzaudzis un ģimene, kuru viņš izveido pats.
Labākais laiks, kad mīloši vecāki vēlas un plāno un gaida brīdi, kad ģimenē būs augstākais piepildījums - dzīves turpinājums - viņu abu bērns. Bērns – Dieva dāvana ģimenei, īsts cilvēks, jau no paša aizsākuma.
Kad bērns nācis pasaulē, svarīgi to apzināties, ka izmainīsies visi dzīves posmi, jāizprot un jāņem vērā, ka bērns ir vecāku audzinātājs un otrādi.
Šajā peridā ir jārada stabila ģimene, ar stabilu ģimenes pašapziņu, lai vienotu ģimeni pie pirmajām grūtībām, kad bērns nāk pasaulē jau ar savam prasībām. Svarīgi ir atrast un risināt savas problēmas, saredzēt traucējumus un noskaņoties to risināšanai. Svarīgs ir komunikāciju veids ģimenē, tās saskarsmes stila īpatnības: kā ģimenes locekļi apmainās ar informāciju, kā abi partneri prot pielāgoties viens otram, kā palīdzēt, lai atslogotu otru cilvēku no ikdienas rūpēm. Tās pamatā veidosies harmoniska ģimene, kurā veidosies, augs un smelsies pieredzi no saviem vecākiem mazulis, kurš nācis pasaulē.
Bērna nākšana pasaulē dažādās ģimenēs rada krīzes situāciju. Dažiem tēviem tas izraisa šoku. Arī tas ir atkarīgs, vai bērns iegūst un iemācās dzīvot starp cilvēkiem.
Mūsdienu ģimenēs audzināšanā vairāk tiek izmantota pārliecināšana un vecāku personīgais piemērs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1138145
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties