Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:153503
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Aktualitāte:
Geji un lezbietes ir viena no sociālajām grupām, kuras tiek pakļautas vislielākajai neiecietībai, diskriminācijai un vardarbībai. Tiek uzskatīts, ka tā ir vienīgā grupa, naids pret kuru ir sociāli pieņemams un daudzās situācijas tiek atklāti pausts (Herek, 1995; Cihanovicha & Locmelis, 1999). Kādēļ?

Stereotipi par kādu sociālo grupu ir saistīti ar attieksmēm pret šo grupu, un šie stereotipi savukārt ietekmē cilvēku uzvedību. Pētījuma aktualitāte saistās gan ar autostereotipiem (stereotipi par savu grupu), kas nosaka attieksmes pret savu grupu un lomu modeļus tajās (A. Simon, 1998), gan ar stereotipiem par citu grupu, ko ietekmē, protams, arī sabiedrības iemācītie uzskati.

Vīriešiem raksturīgi negatīvāki stereotipi nekā sievietēm (Herek, 1984), un vīrieši šos esošos stereotipus pauž atklātāk nekā sievietes (Herek, 1995), tādēļ par respondentu grupām šajā pētījumā kļuva vīrieši – heteroseksuāļi un homoseksuāļiPētījuma izlase:
Homoseksuāli un heteroseksuāli vīrieši vecumā no 20-40 gadiem

Pētījuma priekšmets:
stereotipu atšķirības par homoseksuālo vīrieti, homoseksuālo sievieti, heteroseksuālo vīrieti un heteroseksuālo sievieti.

Darba mērķis:
teorētiski analizēt un praktiski izpētīt stereotipu atšķirības homoseksuāliem un heteroseksuāliem vīriešiem par homoseksuālo vīrieti, homoseksuālo sievieti, heteroseksuālo vīrieti un heteroseksuālo sievieti.

Secinājumi par heteroseksuālu un homoseksuālu vīriešu stereotipiem par homoseksuālu sievieti:
Heteroseksuālo un homoseksuālo vīriešu stereotipi par homoseksuālo sievieti ir statistiski nozīmīgi atšķirīgi, kas saskan ar citu pētījumu rezultātiem un apstiprina izvirzīto hipotēzi. Heteroseksuālie vīrieši redz lezbieti kā dumjāku, nepatīkamāku, slimāku, drīzāk atklātu, drīzāk koptu, pa vidu starp miermilīgu un agresīvu, pa vidu starp labsirdīgu un cietsirdīgu un drīzāk aktīvu. Var secināt, ka lielakā daļa heteroseksuālo vīriešu stereotipu ir skaidrojami ar homofobiju un heteroseksismu un ir saistīti ar tendenci piedēvēt lezbietei stereotipiskās vīrieša īpašības. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties