Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • No narkotikām atkarīgu un no narkotikām neatkarīgu 15 – 20 gadīgu jauniešu agresijas līmeņa atšķirības

     Novērtēts!

    Referāts43 Psiholoģija

6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:514847
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 29 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Agresijas skaidrojums un agresijas iedalījums   
2.  Agresijas teorijas   
2.1.  Instinktu teorija   
2.2.  Frustrācijas – agresijas teorija   
2.3.  Agresīvās uzvedības kognitīvie modeļi   
2.4.  Agresija kā iegūta sociāla uzvedība   
2.5.  Bioloģiskā pieeja   
3.  Narkomānija – definīcijas, pētījumi   
3.1.  Narkotiku atkarības veidošanās psiholoģiskie mehānismi   
3.2.  Narkomānu agresija   
4.  Jauniešu vecumā no 15 -20 gadiem psihiskās attīstības raksturojums   
4.1.  Narkotisko vielu atkarības veidošanās iemesli jauniešu vecumposmā   
4.2  Jauniešu agresijas cēloņi un izpausmes   
5.  Pētījums par agresijas līmeņa saistību starp jauniešiem no narkotikām atkarīgiem un jauniešiem no narkotikām neatkarīgiem   
5.1.  Metodoloģija   
5.2.  Rezultāti, to analīze, interpretācija   
  Nobeigums   
  Anotācija   
  Literatūras saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Sākot ar 60.gadu vidu varmācības un agresivitātes tēma ir kļuvusi par vienu no aktuālākajām pasaulē, bet pats 20.gs tiek dēvēts par “varmācības gadsimtu”. Jaunākās psiholoģiskās un sociāli – filozofiskās literatūras analīze liecina par to, ka jautājumi, kuri veltīti cilvēka agresivitātei, izvirzās priekšplānā. Lai risinātu šo problēmu, tika radītas autoritatīvas komisijas, kas pētīja iedzīvotāju agresīvo uzvedību. 2000.gads pasaulē tika atzīts par gadu bez vardarbības. Jāatzīmē pasaules pētniecības institūts Zviedrijā, kurš pēta kara un miera problēmu. Guggenšteina fonds piešķīra vairākus miljonus dolāru, lai pētītu ar agresiju saistītās problēmas. Arī Latvijā tas ir ļoti aktuāli. Pēdējo gadu likumpārkāpumu statistika liecina, ka oficiāli reģistrētā noziedzība Latvijā ir ļoti augstā līmenī. Noziedzība sāka palielināties 80.gadu beigās un 90.gadu sākumā. 1992.gadā tika izdarīti 61,9 tūkst. noziegumu. Saskaņā ar tiesu lēmumu daļa nepilngadīgo atrodas mācību- pāraudzināšanas iestādēs. Latvijā ir piecas šādas iestādes, kurās kopā 2001/2002.m.g atradās 266 zēni un 20 meitenes (LR Centrālās statistikas pārvaldes dati). Un katru gadu pieaug to noziegumu skaits, kas izdarīti narkotisko vielu reibumā - 2001.gadā – 830 noziegumi [ 3.,23.]. Noziegumi variējas no sīkiem līdz pat tādiem, kuros tiek pielietota vardarbība. Turklāt ir izteikta tendence aizvien jaunākiem pusaudžiem iesaistīties agresīvās, vardarbīgās darbībās, kas savukārt liek domāt, ka pastāv faktori, kas ietekmē un veicina pusaudžu agresīvās reakcijas.
Ar katru gadu pieaug to jauniešu skaits , kuri kaut reizi vēlas izmēģināt , kādas izjūtas pārņem , lietojot narkotikas, grib pārliecināties vai dzirdētie stāsti par to iedarbību ir patiesi. Sabiedrībā pastāv mīts, ka narkomāni jeb cilvēki, kuri ir atkarīgi no narkotiskajām vielām, ir agresīvi un no viņiem citu rīcību nevar sagaidīt. Tāpēc būtu svarīgi noskaidrot, vai narkomāniem agresijas līmenis ir paaugstināts salīdzinājumā ar cilvēkiem, kuri nav narkomāni.
Mani interesē cik lielā mērā jaunieši narkomāni un jaunieši, kas nelieto narkotikas ir saistīti ar agresiju un tās izpausmēm. Vai tas , ka jaunietis lieto narkotikas vai nē, būtu attiecināms uz agresijas līmeni . Lai rastu atbildes uz šiem jautājumiem tiks aplūkotas vairāku autoru teorijas un pieejas šiem jautājumiem.
Agresija ir viena no tām tēmām psiholoģijā, kurai eksistē daudzas un dažādas teorijas. Runājot par agresijas izcelsmi un cēloņiem, autoru domas stipri atšķiras, kā rezultātā ir izveidojušās daudzas teorijas un pieejas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1169568
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties