Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:657463
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tējai ievāc lapiņas un pumpurus. Āzijas tautas uzskata, ka tēja nomierina sirdi, atsvaidzina ķermeni, veicina domāšanu un stiprina atmiņu. Tēja jāglabā sausā siltā vietā, vēlams stikla vai metāla kārbā, kas cieši noslēgta.
Vasarā ikviens var savākt un izkaltēt dažādus vietējo augu tējas. Dažreiz tējai noderīgāki ir auga ziedi, piemēram; liepziedi, gaiļbiksīšu ziedi. Tējai var vākt arī veselus augus to ziedēšanas vai ogu laikā, piemēram; kumelītes, piparmētras, meža zemenes. Vācot augus, jānošķir vai jānogriež tikai vajadzīgā auga daļa, nedrīkst iznīcināt augu ar visu sakni. Augus kaltē plānā kārtā uz sieta vai sasien nelielās buntītēs, ko pakar siltumā, caurvējā. Augus nedrīkst kaltēt saulē. Izkaltētas tējas saliek maisiņos, turzās vai kārbiņās. Katrai no tām pieliek uzrakstu vai attiecīgā auga zīmējumu. Dažādām augu tējām ir ne vien atšķirīgs aromāts, tās arī dažādi ietekmē cilvēka organisma norises.
Visiem pazīstams stādiņš un ļoti iecienīts līdzeklis pret daudzām slimībām. Ārstniecībā kumelītes jau sen labi pazīstamas. Kumelīšu tēja dzen sviedrus, remdē kuņģa krampjus, apmierina vēdergraizes, izkliedē galvā saskrējušās asinis un līdz pret reimatismu. To lieto arī ārīgi pie galvas izsitumiem, grūti dzīstošām vietām, augoņiem. Pie saaukstēšanās, zobu sāpēm līdz mutes izskalošanai ar siltu kumelīšu tēju un kumelīšu kompreses, tāpat pie auss iekaisumiem. Iesnas ārstē ar ziedu pulveri, ko iešņauc degunā. Kumelīšu tēja ir arī labs brūču mazgāšanas līdzeklis, tās lieto arī pie smaržīgām veselības vannām.
Pelašķi ir visur augošie, cauru vasaru ziedošie un visiem labi pazīstamie augi, kas ļoti iecienīti tautas ārstniecībā. Pelašķi ieiet visu zāļu tēju maisījumos, gan svaigs, gan žāvēts, gan tējā gan tinktūrā un spirtā līdz vai visām iekšķīgām un ārīgām slimībām un kaitēm.
Svaiga sula spēcina novājinātu organismu, tīra asinis, uzlabo gremošanu un nervus, bet jaukta ar ceļmallapu un ūdeni- aptur caureju. Vīna tinktūra uzlabo kuņģa krampi, bet ekstrakts- pret drudzi, vēdera iekaisumu un nervu lēkmēm.
Pelašķu novārījums ir arī iecienīts skaistumkopšanas līdzeklis.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1189048
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties