Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,48 (16%)
Cena ar atlaidi*:
2,51
Pirkt
Identifikators:254622
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rūgšana jeb fermentācija
Rūgšana notiek, jo uz vīnogām nosēžas mikroorganismi, kas veido pelējuma sēnīti
Spiežot vīnogas, baktērijas nokļūst sulā, kur tām ir labvēlīga vide
Šos mikrorganismus sauc par rauga sēnīti
Sēnīte vairojas, parādās putas un burbulīši, bet gala rezultātā sula pārvēršas vīnā

“Cēlā puve”
Ja rudenī laikapstākļi ir silti un mitri, vīnogas var inficēties ar sēnīti Botrytis cinerea
Botritizētas vīnogas ir sakrokojušās, taču tajās ir vairāk glikozes
No botritizētām vīnogām iznāk saldi vīni, ar izteiktu medus garšu un ziedu aromātu

Vīna pildīšana mucās
Lai vīnam piešķirtu izteiktāku aromātu, to iztur koka mucās
Tās tiek uzglabātas pagrabos
Koks bagātina vīnu ar tanīniem, kas rada maigu vaniļas aromātu
Caur koka porām mucā iekļūst O2, kas palīdz vīnam nobriest

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Vīna ražošana”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/254622

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties