Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
4,99
Ietaupījums:
0,85 (17%)
Cena ar atlaidi*:
4,14
Pirkt
Identifikators:972477
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tauki un eļļas ir propāntriola-1,2,3 (glicerīna) un taukskābju esteri.
Tos sauc par triglicerīdiem jeb triacilglicerīdiem.
Taukus un eļļas izmanto:
Margarīna, sviesta ražošanā:
Margarīns ir tauki. Margarīnu gatavo no augu eļļām,
dzīvnieku taukiem, piena vai krējuma, sāls, cukura, krāsvielām un citām piedevām. Margarīns var būt vitaminizēts. Margarīnā visas sastāvdaļas savienotas stabilā emulsijā. Organisms to labi izmanto.
Tas 1869. gadā tika radīts kā aizvietotājs sviestam, kas šajā laikā bija liels deficīts.  Nosaukums „margarīns“  cēlies no grieķu valodas vārda margaritari, kas tulkojumā nozīmē „pērle“.
1935. gadā margarīnam pirmo reizi tika pievienoti A un D vitamīni. t.s. mīksto margarīnu sāka ražot 1955. gadā, sākot to pildīt plastmasas kastītēs. Līdz tam margarīns bija ciets un tika tirgots gabaliņos, līdzīgi kā sviests.
Mūsdienās margarīns ievērojami atšķiras no tā margarīna, kas tika piedāvāts cilvēkiem pirms 137 gadiem.   To izgatavo no kvalitatīvām augu eļļām, apstrādājot tā, lai tās saglabātu visas eļļai raksturīgās labās īpašības un uzturvērtību. Tas ir kļuvis par nozīmīgu uztura sastāvdaļu cilvēkiem, jo īpaši tiem, kam ir problēmas ar holesterīnu vai kuri izvēlējušies uzturā vispār nelietot dzīvnieku produktus. Daudzās valstīs, piemēram Spānijā, margarīns iekļauts veselīga uztura piramīdā kā nozīmīgs neaizvietojamo taukskābju avots.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Tauki un eļļas”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/972477

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties