Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,33 (11%)
Cena ar atlaidi*:
2,66
Pirkt
Identifikators:557123
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ogu ķīmiskais sastāvs
Cukurus ( glikozi, fruktozi, saharozi )
Pektīnvielas
Minerālvielas (Mg, K, Na, Ca, P, I, Fe u.c. )
Organiskās skābes (askorbīnskābi , salicilskābi, folijskābe, citronskābi, dzintarskābi, nikotīnskābi u.c. )
Ūdens
Šķiedrvielas
Ogļhidrātus,
Olbaltumvielas
Miecvielas
Taukskābes
Kumarīns
Krāsvielas
Vitamīni ( C, P, karotīns, E, B, F,
Ēteriskās eļļasLipīdi
Antioksidantus
Balastvielas

Ogas iedalās
Īstās ogas - tām apkārt ir miziņa, vidū mīkstums ar sēklām (vīnogas, vīģes, fizāļi, ērkšķogas, jāņogas, dzērvenes, brūklenes, mellenes, zilenes)

Neīstās ogas - tās sastāv no ziedgultnes ogas centrā, kurai apkārt ir mīkstums, bet virspusē sēkliņas (zemenes, meža zemenes )

Saliktās ogas - kopīgs augļkātiņš uz kura izvietota oga, kas sastāv no daudziem maziem kauleņauglīšiem (avenes, meža avenes, kazenes, lācenes)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ogas”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/557123

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties