Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:793786
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Pārtikas produkti un termiskā apstrāde
Galvenais ēdienu pagatavošanas mērķis ir panākt labas gatavotā ēdiena sensorās īpašības. Ikvienam ēdināšanas uzņēmumam ir svarīgi produkta vai ēdiena ārējais izskats, struktūra, konsistence, krāsa, aromāts un uzturvērtība. Gatavošanas laikā, izmantojot dažādus ēdienu pagatavošanas paņēmienus jeb metodes, izmainās produkta izskats (krāsa, konsistence, struktūra, aromāts) un uzturvērtība (samazinās uzturvielu daudzums). To ietekmē dažādi gatavošanas laikā pieļautie vides apstākļi, piemēram, gaisma, gaiss, augsta temperatūra, pagatavots nevajadzīgi lielā ūdens daudzumā, pārāk ilgi gatavots, gatavots skābā vai bāziskā vidē. Tā kā augu un dzīvnieku valsts produkti satur olbaltumvielas, taukus, ogļhidrātus, minerālvielas, vitamīnus un citus bioloģiski aktīvus savienojumus, kas izmainās līdz ar temperatūras izmaiņām, gatavošanas tehnoloģiju, tad ir svarīgi zināt, kādas izmaiņas ar katru no produktā esošām uzturvielām notiek. Ievadā dots neliels apskats par uzturvielām, ko satur gatavojamā ēdiena izejvielas, un to izmaiņām ēdienu pagatavošanas laikā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties