Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:779645
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

PUPAS
Dažādu šķirņu pupas ir nopērkamas gandrīz katrā veikalā. Tās var būt gan svaigas, gan kaltētas, gan konservētas. Visiecienītākās ir dārza pupas.

Pupas satur arī indīgas vielas, kuras spēj izraisīt spēcīgus gremošanas sistēmas traucējumus, tāpēc šos pākšaugus nedrīkst ēst termiski neapstrādātus. Pupu toksiskie komponenti sabrūk, ja pupas apstrādā augstā temperatūrā.

GATAVOŠANA
Iepriekš mērcē
Vāra vieglā sālsūdenī. Ūdenim var pievienot pētersīļus, baziliku, lauru lapu, rozmarīnu un kādu dārzeni.
Var vārīt paaugstināta spiediena katlā, tā samazinot vārīšanas ilgumu.
Zaļās pākšu pupiņas var vārīt ar visām pākstīm

KĀDOS ĒDIENOS IZMANTO?
Brūnās pupas lieliski garšo ar maltās gaļas vai kūpinātas gaļas ēdieniem.
Zupās
Sautējumos
Salātos

LĒCAS
Lēcas ir pākšaugi, ko audzē Vidusjūras valstīs, Amerikā un Kanādā. Veikalos ir nopērkamas zaļās, dzeltenās un sarkanās lēcas, ir sastopamas arī melnas. Tās ir nelielas, apaļas un plakanas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties