Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:380664
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kas ir ogļhidrāti?   
  Ogļhidrātu daudzveidība   
  Ogļhidrātu nozīme organismos   
  Secinājumi   
  Informācijas avoti   
Darba fragmentsAizvērt

Ogļhidrātu nozīme organismos
Monosaharīdi
Glikoze ir pastāvīga asiņu un audu šķidruma sastāvdaļa. 100 ml cilvēka asiņu satur ap 100 mg glikozes, bet visā cilvēka organismā ir ap 20 grami glikozes. Liela nozīme glikozei ir ogļhidrātu maiņā, tā ir arī svarīgs enerģijas avots - 1 grams glikozes dod 17,15 kJ (4,1 kcal).
Glikozi dēvē arī par vīnogu cukuru, tā ir sastopama augļos. Augļi satur arī fruktozi jeb augļu cukuru.
Riboze un dezoksiriboze piedalās nukleīnskābju veidošanā.

Disaharīdi
Saharozi kā uztura piedevu cilvēki izmanto kopš 16. gadsimta. Latvijā saharozi tradicionāli iegūst no cukurbietēm. Pasaulē saharozi iegūst arī no cukurniedrēm, cukura kļavām, kukurūzas u. c. augiem.
Laktoze jeb piena cukurs ir sastopama zīdītāju pienā. Maltoze ir augu izcelsmes ogļhidrāts. Tā veidojas no sēklās sastopamās cietes sēklu dīgšanas laikā.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1370512
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties