Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:315625
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5.slaids
Lietojot uzturā par daudz ogļhidrātu un izjaucot uzņemtās un patērētās enerģijas balansu, tie organismā tiek pārvērsti taukos.
Lietojot uzturā cukuru, medu, sulas, limonādes, saldumus, balto miltu produktus un dažādus mīklas izstrādājumus, asinīs ātri un lielā daudzumā nonāk glikoze.
Ja glikoze konkrētajā brīdī ir vairāk, nekā organismam nepieciešams, tā tiek uzkrāta jeb pārvērsta glikogēnā un uzkrāta aknās un muskuļos, lai vajadzības gadījumā glikogēnu atkal pārvērstu par glikozi. Tomēr glikogēna krātuves nav bezizmēra, tāpēc, ja tās ir pilnas, glikozes pārpalikums tiks uzkrāts tauku veidā, veicinot aptaukošanos.
Lai no tā izvairītos, loģiski ir tas, ka uzturā būtu jālieto vairāk salikto ogļhidrātu (piemēram, pilngraudu produkti), jo tie tiek pārstrādāti un asimilēti pakāpeniski, tāpēc asinīs glikoze arī nonāk pakāpeniski, turklāt šie produkti rada ilgstošu sāta sajūtu un samazina apetīti.
Lai cilvēka smadzenes, sirds un citi muskuļi varētu funkcionēt normāli, ir nepieciešams uzturēt pastāvīgu glikozes līmeni asinīs. Asinīs cirkulējoša un muskuļos noglabātā glikoze ir izdzīvošanas un pašsaglabāšanās jautājums, lai ārkārtas situācijās organismam būtu pieejams enerģijas avots.
6.slaids
aptaukojušies cilvēki var saskarties ar depresiju, miega apnoju, paaugstinātu asinsspiedienu, var izveidoties diabēts, sirds asinsvadu slimības, insults, pat neauglība, protams arī locītavu un muguras problēmas

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1376330
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties