Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,39 (13%)
Cena ar atlaidi*:
2,60
Pirkt
Identifikators:560670
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Fosfāti ir daudzfunkcionālas pārtikas piedevas, kuras pārtikai pievieno, lai iegūtu vēlamās īpašības.
Fosfātus pielieto plašā pārtikas produktu klāstā, piemēram, gaļas produktos, piena produktos, augļu un dārzeņu produktos, maizes un konditorejas izstrādājumos.
Na, K un Ca fosfāti ir atzīti par drošām pārtikas piedevām, bet ir vairāki pētījumi, kas apstiprina to slikto ietekmi, kā nieru mazspēja, kaulu un zobu trauslums, minerālvielu uzsūkšanās samazinājums organismā u.c.
Cilvēkiem, kas cieš no nieru darbības traucējumiem ir nepieciešams ierobežot fosfora uzņemšanu un kontrolēt kalcija / fosfora attiecības savā uzturā.
Ir atklāts, ka fosfātu homeostāzi un fosfāta izvadīšanu no nierēm reglamentē ar sarežģītu endokrīnās atgriezeniskās informācijas sistēmu, kur galvenais hormons fosfāta homeostāzei ir FGF23.
Jaunākie pētījumi ziņo, ka fosfāti ietekmē plaušu vēža attīstību. Cilvēkiem ar risku saslimt ar plaušu vēzi vai jau saslimušiem ir ieteicams izvairīties no liela fosfātu daudzuma uzturā, jo tas paātrina plauša vēža attīstību.
Fosfātiem kā pārtikas piedevām ir arī alternatīvi, piemēram, tehnoloģiskie procesi, kā saldēšana, kaltēšana, apstarošana u.c. Šie procesi bieži vien ir dārgāki vai laikietilpīgāki.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,26 €
Materiālu komplekts Nr. 1351221
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Nātrija, kālija, kalcija fosfāti, to izvērtējums”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/560670

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties