Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,48 (16%)
Cena ar atlaidi*:
2,51
Pirkt
Identifikators:719844
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1600. - 1700.gads
Delikatese
Medicīnā lietots dabīgs ārstniecisks līdzeklis:
stenokardija (angina pectoris)
sirds sāpes

Pēdējo 30-40 gadu laikā iespaids par šokolādes
labajām īpašībām mainījies pilnīgi pretēji, proti,
šokolāde tiek uzskatīta par neveselīgu saldumu.

Flavonoīdi
Kakao/šokolādei ir visaugstākā flavonoīdu koncentrācija ikdienas lietojamo pārtikas produktu vidū.
Dominējošie flavonoīdi ir katehīns un epikatehīns.
Šiem flavonoīdiem piemīt spēcīga antioksidantu iedarbība.

Epikatehīns un katehīns
Epikatehīna un katehīna koncentrācija plazmā strauji pieaug apmēram stundas laikā pēc šokolādes uzņemšanas.
Apmēram pēc 4-6 stundām flavonoīdu koncentrācijas līmenis atgriežas sākotnējā daudzumā.
Katehīns tiek absorbēts daudz mazāk kā epikatehīns.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Melnā šokolāde”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/719844

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties