Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:194155
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Medījumu gaļas apstrādes īpatnības:
Pēc nomedīšanas maksimāli atasiņot, pēc iespējas ātrāk izņemt iekšas
Sadalīt un nogatavināt 0 - 4 0 C temperatūrā ne mazāk kā 4 dienas (līdz 2. nedēļām)
Pēc apstrādes nemazgāt – noslaucīt ar mitru drānu, mazgāt īsi pirms pagatavošanas
Nav ieteicams sasaldēt tūlīt pēc apstrādes.
Asiņainos gabalus ieteicams mērcēt, bet pēc mērcēšanas nav ieteicams uzglabāt. Mērcējamam ūdenim var pievienot garšaugu lakstus vai saknes, mazliet etiķskābes vai citronskābes. Mērcējamais ūdens jāmaina ik pēc divām līdz četrām stundām
Cauršautos gabalus ieteicams izmantot buljoniem, zupām.

Medījumiem, tāpat kā mājdzīvniekiem, augstvērtīgākā gaļa ir fileju gabaliņi, visa mugura un šķiņķis (ciska).
Pirms termiskās apstrādes medījumu gaļu ieteicams marinēt, lai uzlabotu garšu (1 – 4 dienas ). Var gatavot sauso vai slapjo marinādi.
Marinēšanai izmanto : skābpiena produktus, citrona sulu, citronskābi, sarkanvīnu, sarkanvīna etiķi, etiķi ( tikai mežacūkai) olīveļļu, ķiplokus, kadiķogas, rozmarīnu, muskatriekstu, kajenas piparus, melnos piparus, sāli u. c.
Nav ieteicams izmantot stipru etiķi un sīpolus.

Marinēšanai izmanto:
Skābpiena produktus, citrona sulu, citronskābi, sarkanvīnu, sarkanvīna etiķi, etiķi ( tikai mežacūkai ) olīveļļu, ķiplokus, kadiķogas, rozmarīnu, muskatriekstu, kajenas piparus, melnos piparus, sāli u. c.
Nav ieteicams izmantot stipru etiķi.
Lai gaļa būtu sulīgāka pēc marinēšanas to ieteicams iespeķot ar svaigu, atdzesētu cūkas speķi
Medījumu gaļai termiskā apstrāde ir ilgstošāka nekā mājlopu gaļai.
Īpaši uzmanīgi jāsagatavo mežacūka, jo tā var būt inficēta ar trihinellozi!
Sabiedriskajā ēdināšanā nedrīkst izmantot medījumu gaļu, kura nav laboratoriski pārbaudīta.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties