Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,57 (19%)
Cena ar atlaidi*:
2,42
Pirkt
Identifikators:723086
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Lāču maizes saimnieks   
  Produkti   
  Lāču maizes tapšana   
  Veikali   
Darba fragmentsAizvērt

Lāču maizes ceptuves saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis īstas latviešu rudzu rupjmaizes cepšanas arodu iemācījies no savas mātes. Jau 16 gadu vecumā tēva mājās "Lāči“ Normunds Skauģis cepa maizi un pārdeva to Vidzemes tirgū. Līdz ar vectēva mājas "Benūžu-Skauģi" atgūšanu 1993. gadā, Normunds Skauģis dibināja maizes ceptuvi Lāči, kurai nosaukums tika dots par godu tēva mājām.

Lāču maizes tapšana
‘’Lāču’’ maize tiek cepta pēc senām tradīcijām: no kvalitatīviem miltiem, ar dabīgo ieraugu. Mīkla tiek raudzēta koka abrās, katrs kukulītis ir meistara roku veidots un cepts ar malku kurinātā klona krāsnī. Šāds cepšanas process nodrošina ‘’Lāču’’ maizei tās īpašo garšu, smaržu un visaugstāko uzturvērtību. Ilgstošās raudzēšanas procesā, kas atkarībā no maizes veida ilgst līdz 36 stundām, rodas E un B grupas vitamīni, organiskās skābes, kas stiprina cilvēka imūnsistēmu, cietās šķiedrvielas top izmantojamas cilvēka organismā un piedalās gremošanas trakta sakārtošanā.
Kad mīkla gatava, maizniekmeistars ar rokām veido katru kukulīti.
Mīklu nedrīkst daudz viļāt un spaidīt, lai maize saglabātu tajā esošo ogļskābo gāzi, kas radusies rūgšanas procesā, kas savukārt nodrošina to, lai maize cepoties iegūtu vajadzīgo apjomu, aromātu un garšu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Lāču maize”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/723086

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties