Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:327783
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.02.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Milti
No miltu īpašībām un kvalitātes ir natkarīga maizes kvalitāte, jo milti ir gavlenā un svarīgākā izejviela. No kvalitatīviem miltiem var izcept ļoti labas kvalitātes maizi, bet no sliktās kvalitātes miltiem tas tik vienkārši neizdosies.
Savukārt, neievērojot tehnoloģiskus pamatprincipus, arī no labas kvalitātes miltiem var izcept sliktas kvalitātes maizi.
Miltus iegūst, samaļot attīrītus graudus rupjās vai smalkās daļiņās ar vai bez graudu apvalciņu atdalīšanas. Labas kvalitātes miltiem ir patīkama svaiga smarža, tie ir sausi, nav saķepušu piciņu.
Smalka maluma milti ir balti vai iedzelteni, bet ne pelēcīgi.
Pazīstamākie un visizplatītāki ir:
Kvieši, kukurūza, rīsi, mieži, griķi, prosa, auzas, rudzi.
Kopš seniem laikiem, kā arī mūsdienās visbiežāk no graugiem gatavo miltus, putraimus, pārslas, no tiem savukārt – maizi, makaronus un citus izstradājumus…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties