Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:408336
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Artišoks ir dārzenis, kurš parasti ir ēdiena pamatelements, pievienojot tam mērces vai citus dārzeņus.
To gatavo arī ar pildījumu, visbiežāk izmantojot maizes gabaliņus, ķiploku, oregano, pētersīļus, rīvētu sieru un prosciutto šķiņķi vai desiņām. Pildījuma veidi gan atšķiras atkarībā no vietējo virtuvju īpatnībām.
Šie dārzeņi satur maz kaloriju un ir bagāti ar C vitamīnu, kā arī ar šķiedrvielām un magniju.
Par oficiālo artišoka audzēšanas vietu ASV ir atzīta Kalifornija, bet visvairāk pasaulē to audzē Itālijā, Ēģiptē un Spānijā.
Artišokam ir maiga, viegli skāņa garša, kas labi der kopā ar sinepēm, citronu, olīveļļu un sviestu.
Svaigus artišokus parasti vāra karstā ūdenī kopā ar garšvielām, ķiplokiem un citroniem aptuveni 25 līdz 40 minūtes. Pirms gatavošanas to vēl var ierīvēt ar citronu sulu, lai artišoks tik ātri neapbrūnētu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties