Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:505334
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Kas ir skābēšana?   
  Parasti skābē...   
  Nozīme   
  Skābējot jāievēro!   
  Izmantojamie trauki   
  Skābēto dārzeņu kvalitāte   
  Skaidrojošā vārdnīca   
Darba fragmentsAizvērt

Skābēšana ir Viens no vecākajiem konservēšanas paņēmieniem. Tas ir arī Pārtikas produktu, galvenokārt dārzeņu, bioloģiskā konservēšana, ko veic pienskābās baktērijas, pārstrādājot augos esošos cukurus pienskābē.
5. Parasti skābē: Baltos galviņkāpostus Gurķus Rētāk kāļus Bietes
6. Kā arī Pupiņu pākstis Tomātus Augļus Ogas
7. Skābēšanas nozīme: Skābēšana ir viens no ērtākajiem un lētākajiem konservēšanas paņēmieniem. Pienskābes baktēriju darbības rezultātā rodas dažādas ēteriskās eļļas, kas uzlabo skābēto dārzeņu garšu un smaržu. Dažādos skābētos dārzeņos radušās ēteriskās eļļas uzlabo kuņģa sulas darbību, kas labvēlīgi ietekmē cilvēku veselību.
8. Pareizi ieskābētiem un uzglabātiem dārzeņiem gandrīz pilnīgi saglabājas svaigu dārzeņu īpašības. Salīdzinājumā ar citiem konservētiem dārzeņiem Labāk saglabājas vitamīni: Skābētos kāpostos C vitamīns saglabājas labāk nekā svaigos kāpostos. Skābētos dārzeņos ļoti labi saglabājas A vitamīns. Skābētos dārzeņus var lietot nevārītus, vārītus vai sutinātus. Vērtīgāki ir nevārīti skābētie dārzeņi, jo ar tiem kuņģī ievada dzīvas pienskābes baktērijas, kas labvēlīgi ietekmē kuņģa un zarnu darbību. Vārot vai sutinot skābētos dārzeņus, zūd daļa vitamīnu.
9. Skābējot jāievēro: produktu un trauku tīrība. Sasmalcināti dārzeņi traukā cieši jāsablīvē, lai rastos baktēriju darbībai nepieciešamā sula. Nesasmalcināti – jāpārlej ar sāls ūdeni, lai no šūnām izvilktos sīkbūtnēm vajadzīgās barības vielas, jāpanāk pēc iespējas ātrāka pienskābā ierūgšana , lai nepaspētu attīstīties citas baktērijas, to panāk ar labvēlīgu temperatūru – 15 -25 grādi pēc celsija.
10. Aktīvai rūgšanai beidzoties, trauks jānovieto vēsā vietā kur ir 5-10 grādi pēc celsija. Ieskābēti produkti jāsargā no gaisa piekļūšanas un jāglabā slēgtā traukā 0-4 grādi pēc celsija. Ieskābšanas veicināšanai pievieno sāli. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties