Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
4,99
Ietaupījums:
0,70 (14%)
Cena ar atlaidi*:
4,29
Pirkt
Identifikators:415024
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bāra jēdziens
klasifikācijas veidi

Bāru pašu par sevi var uzskatīt par tūrisma produktu, kurā savukārt tiek piedāvāti bāram raksturīgie produkti.
Bāra jēdziens ir saistīts ar apzīmējumiem – barjera, iežogs, bufete.
Bāram ir raksturīga bāra lete, pie kuras viesi var iebaudīt viņu klātbūtnē pagatavotos dzērienus.
Sākumā bāros dominēja alkoholiskie dzērieni un kokteiļi, tad pakāpeniski parādījās arī ēdieni uzkodu veidā
Ēdināšanas uzņēmumu klasifikācija pēc noieta tirgus
Bāri tiek iedalīti arī atkarībā no piedāvājamā sortimenta un funkcijām:
Klasiskais viesnīcas bārs (lobby);
Disko bārs;
Spēļu bārs;
Nakts klubs;
Grilbārs;

Tātad bāri var pastāvēt:
paši par sevi,
būt kopā ar ēdināšanas bloku,
atrasties viesnīcā u.c.

Restorāna bārs ir brīnišķīga vieta, kur var atpūsties pēc nogurdinošas dienas iedzerot kādu no kokteiļiem.
Bāra uzturēšana viesnīcai ir ļoti izdevīga, jo dzērienu pārdošana nes lielu peļņu.
Priekš precīzas dzērienu kontroles var kalpot automatizēta dzērienu saliešanas sistēma, kura ielej precīzu dzēriena daudzumu.
Šie automāti ir dārgi, bet ar laiku tie attaisno ieguldījumus.

Viesnīcu bāri cieš no tām pašām problēmām, no kurām cieš arī citi.
Viena no problēmām ar kuru bieži nākas saskarties bāru darba vadītājam ir darbinieku negodīgums.
Sen jau ir zināmi negodīgu bārmeņu krāpšanas paņēmieni:
dzērienu atšķaidīšana,
dzēriena daudzuma samazināšana
dzēriena pārliešana ar mērķi saņemt no viesa lielāku tējas naudu.

Labākais variants kā izvairīties no tāda vaida krāpšanas ir ieviest stingru kontroli un griezties pie inspektoru palīdzības.
Inspektori tēlo viesi un, bārmeņiem nezinot, vēro viņu darbību.
Viesnīcām parasti ir vairāki dažādu tipu bāri.
Bārs vestibilā – ērta satikšanās vieta.
Prasmīgas vadības uzraudzībā bārs vestibilā var kļūt par labu ienākumu avotu.

Banketu bārs – šis bārs tiek izmantots vienīgi priekš banketu un konferenču apkalpošanas.
Bārs pie baseina - kūrortu viesnīca nav iedomājama bez tāda bāra. Šāda tipa bārā bieži tiek rīkoti dažādi tematiski vakari, kas izklaidē un priecē apmeklētājus.
Mini bārs – mazs bārs ar ledusskapi, kurš ir izvietots viesu numurā. Atslēgu no šī bāra viesis saņem reģistratūrā. Ja viesis nevēlas izmantot minibāru, atslēgu var neņemt.

Nakts bārs – kabarē un dejas, lieliska atpūtas vieta , kur var nobaudīt dažādus dzērienus, izklaidēties, padejot un vērot dažādas šovprogrammas.
Sportiskais bārs – šis bāru tips kļūst aizvien populārāks. Šis piedāvā visdažādākos sporta atribūtus:
peldbaseinu,
futbola laukumu,
zāli sporta spēlēm
neierobežotu iespēju vērot sporta spēles pa dažādiem sporta kanāliem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Bāra jēdziens”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/415024

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties