Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,99
Ietaupījums:
0,45 (15%)
Cena ar atlaidi*:
2,54
Pirkt
Identifikators:495266
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2010.g. - 2010.g.
Darba fragmentsAizvērt

Konservēšanas metodes
Skābēšana
Marinēšana
Konservēšana ar ķīmiskām vielām
Kaltēšana
Sasaldēšana
Konservēšana hermētiski slēgtā tarā

Skābēšanas laikā no augļos
esošajiem cukuriem, fermentu
ietekmē veidojas pienskābe,
kas tālāk iedarbojas kā konservējoša viela un kavē pūšanas baktēriju darbību. Skābējot, vienlaikus ar pienskābo rūgšanu notiek arī alkoholiskā rūgšana kas ar pienskābi un citām izejvielās esošajām skābēm veido esterus, piešķirot skābētajiem produktiem īpatnējo aromātu. Skābēšana noris pat līdz diviem mēnešiem. Skābē ābolus un bumbierus, arī ogas – brūklenes.

Marinēšanai kā konservantu izmanto etiķskābi, augļus
liek stikla tarā, pārlej ar sagatavoto marinādi,kurā ir 0,5
līdz 2% etiķskābe, sāls, cukurs, garšvielas, burkas
aizvāko un pasterizē. Šāda etiķskābes koncentrācija
ir pietiekama, lai pārtrauktu produktus bojājošo mikroorganismu
darbību, bet vienlaikus tā nav kaitīga cilvēka organismam.
Uzglabājot šādi sagatavotus produktus 0° līdz
3°C temperatūrā 1-3 mēnešu laikā tie
nogatavojas, tas ir, iegūst īpatnēju, specifisku
marinēta produkta garšu.

Marinē ķiršus un plūmes, ābolus un
bumbierus. Uzlējumam jābūt vismaz 40%
no kopējās konservu masas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Augļu un ogu konservi”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/495266

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties