Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:106684
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VALSTS DARBA INSPEKCIJAS STRUKTŪRA UN SASTĀVS, PILNVARAS    5
1.1.  Valsts darba inspekcija    7
1.2.  Ziemeļvidzemes reģionālā valsts darba inspekcija    8
2.  JURISTA LOMA ZIEMEĻVIDZEMES RVDI    9
3.  VALSTS DARBA INSPEKCIJAS DARBĪBAS PRINCIPI    15
  NOSLĒGUMS    18
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Informācija, kas izmantota, lai izveidotu prakses atskaiti iegūta no Ziemeļvidzemes RVDI nolikumiem un normatīvajiem aktiem, kas reglamentē iestādes darbību, Valsts darba inspekcijas mājas lapas internetā, u.c.
Valsts darba inspekcija ir valsts uzraudzības un kontroles institūcija, kura savu darbību veic saskaņā ar Valsts darba inspekcijas likumu un Ministru Kabineta 2002.gada noteikumiem nr.158 “Valsts darba inspekcijas nolikums.” Valsts darba inspekcijai ir saistošs Darba likums, Civillikums, Civilprocesa likums, Administratīvā procesa likums, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss, Darba aizsardzības likums un citi, kā arī apmēram 160 dažādi Ministru kabineta noteikumi darba aizsardzības jomā.
Atbilstoši 2001.gada 28.decembrī pieņemtajam Valsts darba inspekcijas likumam, uzraudzības un kontroles funkcijas darba, darba aizsardzības un bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā veic Valsts darba inspekcija. Saskaņā ar LR likumdošanā noteikto VDI kompetencē esošo jautājumu loku, inspekcijas darbības misija ir: sociāli un tiesiski aizsargāts darba tiesību subjekts drošā darba vidē.
VDI darbības misijas īstenošanai ir izvirzīts sekojošs darbības pamatmērķis : panākt darba tiesisko, darba aizsardzības, bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības likumdošanas ievērošanu un līdz ar to arī samazināt nelaimes gadījumos darbā cietušo un arodslimnieku skaitu.
VDI savā darbībā ir neatkarīga no jebkuras ārējās ietekmes (tai skaitā, valsts un pašvaldību institūcijām, sabiedriskām organizācijām un to apvienībām, darba devējiem).
Valsts darba inspekcija ar tās sastāvā esošajām reģionālajām Valsts darba inspekcijām īsteno valsts uzraudzību un kontroli par darba, darba aizsardzības, nodarbinātības, tirgus uzraudzības un bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā pieņemto likumu un ar tiem saistīto normatīvo aktu ievērošanu darba vietās…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1122552
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties