Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:135288
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Prakses norises gaita un veiktie uzdevumi    4
  Būtiska prakses vietas problēma    5- 6
  Administratīvās rajona tiesas darbību reglamentējošie dokumenti    7
  Administratīvā procesa principu ievērošana prakses vietā    8- 10
  Kopsavilkums    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Ievads


Prakse valsts pārvaldes iestādē notika Administratīvajā rajona tiesā, no 2008. gada 7.janvāra līdz 2008. gada 22.janvārim. Prakse notika Administratīvās rajona tiesas tiesneses Valdas Zommeres vadībā un uzraudzībā.
Šajā tiesā aiz tiesneša muguras nav Latvijas Republikas ģērboņa un arī tiesas zāles iekārtojums nav ierastais- trūkst tradicionālā lietas dalībnieku respektu izraisošā tiesas galda uz paaugstinājuma un tiesnešu krēslu ar augstām atzveltnēm. Tas tādēļ, ka administratīvās tiesas nespriež lietu Latvijas Republikas vārdā, gluži otrādi- administratīvajā tiesā atbildētājs visbiežāk ir pati Latvijas Republika, jo administratīvā procesa mērķis ir tiesu varas kontrole pār izpildvaras darbībām, personas tiesību aizsardzība attiecībās ar valsti. Šīs tiesas- Administratīvā rajona tiesa, Administratīvā apgabaltiesa( abas atrodas Rīgā, bet pieteikumus pieņem no visas Latvijas) un Senāta administratīvo lietu departaments darbu sāka 2004. gada 1. februārī.1
Atšķirībā no tiesas nolēmumiem (spriedumiem) civillietās un krimināllietās, administratīvajās lietās tiesas spriedumu pasludina Latvijas tautas vārdā. Pasludināt spriedumu Latvijas tautas vārdā izvēlēts, jo atbildētājs administratīvajā lietā parasti ir Latvijas Republika kā sākotnējā publisko tiesību juridiskā persona vai kāda no atvasinātām publisko tiesību juridiskām personām, tāpēc sprieduma pasludināšana valsts vārdā nebūtu piemērota- valsts vārdā tiktu pasludināts spriedums pret valsti.
Administratīvās rajona tiesas darbības teritorija ir visa Latvijas valsts administratīvā teritorija.
Latvijas Republikā līdzās likumdošanas un izpildu varai pastāv neatkarīgā tiesu vara. Tiesu varu īsteno atbilstoši tiesiskuma principam. Tiesnesis ir neatkarīgs un pakļauts tikai likumam. Tiesu vara Latvijas Republikā pieder rajona(pilsētu) tiesām, apgabaltiesām, Augstākajai tiesai un Satversmes tiesai, bet izņēmuma stāvokļa vai kara laikā- arī karatiesām. Katrai personai ir tiesības uz lietas izskatīšanu likumā noteiktajā procesuālajā kārtībā.
Administratīvā procesa tiesā būtība ir tiesas kontrole pār iestādes izdotā administratīvā akta vai iestādes faktiskās rīcības tiesiskumu un pamatotību, kā arī personas publiski tiesisko pienākumu vai tiesību noskaidrošana.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127147
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties