Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:668986
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Uzņēmuma raksturojums   
  Uzņēmuma vides raksturojums   
  Pakalpojuma sniegšanas process   
  Sagāde un noliktavu saimniecība   
  Produkcijas realizācija organizācijā   
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.
Es ražošanas praksi komercdarbībā gāju Līvānos, grāmatu, kancelejas preču, datora piederumu, mūzikas ierakstu, tirdzniecības veikalā. Šis Līvānos sava veida nodarbošanās jomā ir vienīgais veikals, jo tur ir nopērkamas daudzas preces, kuras nevar nopirkt citos veikalos Līvānos. Tur visas preces ir daudz lētākas nekā citos veikalos un rajonos. Viņiem klienti ir dažādos rajonos, un tas ir labi. Uzņēmums ir jauns. Protams arī darbība tajā notiek veiksmīgi, jo ir daudz kas, kas jau ir sasniegts īsā laika posmā. Uzņēmums atrodas Līvānu centrā. Tam piekļūt ir viegli, vienīgi tagad to var traucēt tilta remonts. Mani prakses vadītājs Modris Sprukulis iepazīstināja ar uzņēmuma dibināšanas dokumentiem, mērķa aprakstu, ko vēlas sasniegt tuvākajā nākotnē, ievadīja uzņēmuma darbības procesā, un ļāva daudzko darīt pašai. Praksē es biju pieņemta darbā uz noteiktu laiku, un strādāju oficiāli. Darba laiks man bija no 9.00-16.00, sešas dienas nedēļā, kaut gan uzņēmums strādā 7. dienas nedēļā un līdz 18.00. Uzņēmumam ir 2.stāvi, kuros katrā ir sava preču nodaļa. Telpas ir izremontētas, tirdzniecības zāles iekārtotas ērti gan pircējiem, gan pārdevējai pārredzami. Es domāju, ka šis uzņēmums ir ar nākotnes perspektīvi. Tas ir veiksmīgi plaukstošs uzņēmums.

Uzņēmuma vides raksturojums.
Uzņēmumam, cik es zinu nav lielu konkurentu, vienīgi mazie veikaliņi, kuros pārdod līdzīgas preces, kā sortimenta papildinājumu, nelielos apjomos. Piemēram, pārtikas veikals T- Market, pasts, jo tur arī pārdod klades, burtnīcas, grāmatas, u.c. preces. Vēl aiz tilta, pretī skolai, ir neliels veikaliņš, kur arī var nopirkt kancelejas preces, bet tur nav liels sortimenta klāsts un cenas ir augstākas, nekā konkrētajā uzņēmumā, kur es gāju praksi. Manuprāt, lielu konkurentu uzņēmumam nav, jo neviens no citiem nav specializējies konkrēti šajā jomā, kurā darbojas mans aprakstītais uzņēmums. Var teikt, ka viņam ir tāds kā monopols, jo ir daudzas preces, ko citur Līvānos nopirkt nevar, piemēram, mūzikas ierakstus (CD, kasetes, dažādas grāmatas, jo te var pasūtīt konkrēti, ko vajag, un nedēļas laikā tas var tikt piegādāts pasūtītājam).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties