Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:406853
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Kāds no modernās viesnīcu teorijas pamatlicējiem ir teicis: “Viesim vienmēr ir taisnība”. Šo teikumu gribētos pārveidot šādi: “Viesim nav vienmēr taisnība, bet viņš vienmēr ir viesis”. Abi teikumi norāda viesmīlības profesionāļu uzdevums – sniegt viesu vēlmēm un prasībām atbildīgus pakalpojumus.
Daudziem viesmīlības industrija ir nesaprotama un noslēpumaina nozare. Daļēji tas ir tāpēc, ka pašas viesnīcas reizēm cenšas šādu iespaidu rādīt gan ar savu arhitektūru, gan īpašo dizainu. Taču būtībā ēku celtniecībā izmanto tos pašus pierastos celtniecības materiālus, kādus lieto visur – ķieģeļus, betonu, stiklu, koku utt. Viesnīcas arhitektūra un mēbeles rada tikai vizuālo iespaidu, bet īsto priekšstatu par ikvienu uzņēmumu dod tā darbinieki.
Viesu uzņemšanas dienesta darbinieki nenoliedzami ir to darbinieku priekšgala, kas veido priekšstatu par viesnīcu. Lai varētu izpildīt viesu vēlmes, nepieciešamas iemaņas un prasmes, radoša attieksme, kas darbu viesu uzņemšanas nodaļā dara interesantu. Un tā kā nav divu vienādu viesu vai viesnīcu, tad līdz ar to nav divu pilnīgi identisku darbdienu, un darbs viesnīcas viesu uzņemšanas dienestā ir negaidītu un interesantu situāciju pilns.
Lai labāk izprastu, iepazītu, iejusties šajā sfērā mūsu studiju programmā ir paredzēta prakse viesnīcā. Nolēmu smelties prasmē ārzemēs.
Vienā no pašiem skaistākiem pussalas Sitonia stūrīšiem, tur kur priežu koku zaļumi satiekas ar Halkadiku dimanta jūras ūdeņiem,90 km no lidostas pilsētā Tesaloniki, atrodas viesnīcas komplekss ATHENA PALLAS. Tā ir ļoti smuka viesnīca ar četrām zvaigznēm, tā atrodas Eģejas jūras krastā un aplenkta ar fantastisko dabu. Viesnīca uzbūvēta stilā, kurš harmoniski saskaņots ar apkārtējo vidi un dotās apvides arhitektūras stilu un piedāvā apmeklētājiem visas dzīvošanas ērtības. Nolēmu iziet praksi šeit.
Viesnīcā ATHENA PALLAS ietilpst 95 divvietīgi numuri, 20 Junior Suites (ģimenes numuri), 48 luksus numuri, 2 prezidentu numuri, no kuriem var novērot lielisko saulrietu uz Halkidiki pussalas.






Viesnīcas atbilstība kvalitātes kritērijiem.

Lai viesnīca atbilstu kvalitātes kritērijiem un tiktu saukta par viesnīcu tajā jābūt vismaz 10 numuriņiem. Viesnīcām piešķir pirmo, otro, trešo, ceturto vai piekto kategoriju (katrai kategorijai atbilst attiecīgs zvaigžņu skaits). Kūrortviesnīcām piešķir no 2. līdz 5. kategorijai, pirmā kategorija netiek piešķirta. Viesnīcās, kuras sniedz pakalpojumus tūristu ģimenēm (ģimeņu viesnīcas), iekārto bērnu spēļu un rotaļu laukumus un rotaļu istabas. Viesnīca fiziski jāatdala no citām ēkām vai no pārējām tās pašas ēkas dalām. Ja viesnīca aizņem tikai kādu ēkas daļu, ieejai tajā ir jābūt atsevišķai. Tehniskajām iekārtam un ierīcēm ir jāatbilst viesnīcas numuru skaitam, ietilpībai un kategorijai. Viesnīcai jābūt ar atbilstošu arhitektonisku veidolu, interjeru un mēbelējumu.
Viesnīcai ATHENA PALLAS ir piešķirtas četras zvaigznes, un tajā kopumā ir 165 numuriņi. Viesnīca ir pieskaitāma pie kūrortviesnīcām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties