Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:383525
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir viesnīca „Konventa sēta”

SIA „REHO” ir Latvijas un Vācijas kopuzņēmums, kuram pieder divas viesnīcas Latvijā, tās ir viesnīca „Hotel de Rome” un viesnīca „Konventa sēta”.
800 gadu vecās Hanzas pilsētas Rīgas sirdī atrodas viens no vissenākajiem pilsētas kvartāliem – Konventa sēta, kas veido savdabīgu pilsētu pilsētā.
Hronika vēsta, ka Konventa sētas pirmsākumi meklējami 13. gadsimta sākumā, kad Zobenbrāļu ordenis šeit uzcēla Ordeņa pili, ko Rīdzinieki 1297. gadā noposta. Kad Ordenis 1330. gadā sāk būvēt jaunu rezidenci, bijušo Ordeņa pili iegūst Svētā gara Konvents, kas šeit ierīko patversmi. Tā radies Konventa sētas nosaukums. No 1554. gada Konventa sētā atrodas tikai patversmes, dzīvojamās mājas un noliktavas. Nākamajos gadsimtos Konventa sēta ir vairāk kārt cietusi ugunsgrēkos un piedzīvojusi vairākas pārbūves. 18. gadsimta sākumā izveidojās Konventa sētas pašreizējā apbūves kompozīcija.
20. gadsimta 80. gados Konventa sētas ēkas tika pakļautas laika postošajai ietekmei un pamazām tās sabruka un pazuda no rīdzinieku redzesloka.
Cieši sadarbojoties latviešu un vācu arhitektiem un celtniekiem, divu gadu laikā tika veikta vēsturiskā ansambļa restaurācija, un jau 1996. gada 14. decembrī Konventa sēta jaunā veidolā atkal tika atvērta visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem.
Viesnīca “Konventa sēta” ir unikāls komplekss, ko veido deviņas viduslaiku ēkas – Melnais balodis, Raibais balodis, Smēde, Stallis, Kampenhauzens, Dārza māja, Pelēko māsu māja, Pie mūra un Pie klostera vārtiem. Dažas no ēkām ir saglabājušas vēsturisko nosaukumu, citām tika doti jauni vārdi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1134506
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties