Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:776776
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Ražas novākšanas un rudens augsnes apstrādes darbu tehnoloģija    2
  Graudu novākšanas tehnoloģija, pirmapstrāde, glabāšana    2
  Ražas novākšana, uzglabāšana, realizācija    2
  Rudens augsnes apstrādes paņēmieni    3
  Pavasara pirmssējas darbu tehnoloģija    4
  Pirmssējas augsnes apstrādes paņēmieni, pielietojamā tehnika    4
  Ziemāju ziemošanas rezultātu pārbaude    4
  Graudaugu virsmēslošanas tehnoloģiskie procesi    4
  Sējas darbu tehnoloģija    5
  Sēklu kodināšana    5
  Sēklas materiāla sagatavošana sējai, stādīšanai    5
  Kartupeļu, kāpostu, augļu koku un dārzeņu stādīšana, pielietojamā tehnika    5
  Sējumu kopšanas darbu tehnoloģija    7
  Sakņaugu rušināšanas tehnika un sējumu papildmēslošana    7
  Augu aizsardzības līdzekļu pielietošana    7
  Rušināmaugu kopšana, ravēšana    7
  Lopbarības sagatavošanas darbu tehnoloģija    8
  Zaļās masas sagatavošana, pielietojamā tehnika    8
  Siena sagatavošanas tehnoloģiskie procesi    8
  Siena kvalitātes noteikšana    8
  Govkopība    10
  Slaucamo govju turēšanas apstākļi    10
  Govju slaukšanas, barošanas un kopšanas procesi    10
  Govju mītņu mehanizācija    11
  Piena kvalitātes rādītāji    11
  Nobarojamo lopu turēšana un nobarojama pakāpes noteikšana    11
  Cūkkopība    12
  Cūku turēšanas apstākļi    12
  Cūku un sivēnu kopšanas, nobarošanas procesi    12
  Sivēnmāšu un nobarojamo cūku vērtēšana pēc eksterjera    13
  Sivēnu brāķēšana, realizācijas iespējas    15
  Putnkopība    16
  Izmantotā literatūra    17
  Secinājumi    18
Darba fragmentsAizvērt

Saimniecībā no graudaugiem audzē auzas un ziemas kviešus. Saimniecībā izmanto tiešo graudu novākšanu. Ar labības kombainu vienlaikus nopļauj labību un izkuļ graudus no vārpām. Salmi parasti tiek noklāti vālā uz lauka un pēc tos sapresē ķīpās, jo vēlāk šos salmus izmanto kā pakaišus, lai govīm nodrošinātu sausas guļas vietas.
Pēc tam kad graudi ir izkulti, tie no kombaina graudu tvertnes tiek izbērti traktora piekabē. Traktors tos aizved uz kalti, kur tiek veikta graudu tīrīšana. Graudi tiek izbērti un pēc tam ar lāpstām stumti uz transportieri, jo graudi pa ķēžu līstu transportieri tiek nogādāti bunkurā, kur no graudiem ar gaisa palīdzību tiek aizpūstas pelavas un vieglās nezāles. Pēc tam graudi tiek nogādāti citā bunkurā, kur graudi tiek kratīti caur sietiem, tādā veidā no graudiem tiek atdalītas pārējās nezāles, kukaiņi, sīkie akmentiņi un citi piejaukumi. Tad graudi no bunkura pa cauruli tiek izbērti atpakaļ piekabē. Kad graudi ir iztīrīti tie tiek vesti uz noliktavu un sabērti apcirkņos, tur tie tiek uzglabāti.
Pie graudu pirmapstrādes pieder arī graudu žāvēšana, taču šajā saimniecībā vēl ne reizi nav nācies žāvēt graudus, jo tie parasti tiek novākti sausi. Ja arī nāktos žāvēt graudus, tad diez vai tas tiktu darīts, jo tas izmaksā pārāk dārgi. Kaltē graudu žāvēšana notiek ar karstā gaisa palīdzību. Arī graudu šķirošana netiek veikta. Graudi tiek sadalīti pēc daudzuma, vienā apcirknī saber tos graudus, kurus izmantos lopbarībā, bet otrā – tos graudus, kuri nepieciešami sēklai.
Saimniecībā nav kombaina, tāpēc nākas izmantot kaimiņu sniegtos pakalpojumus, tāpēc dažreiz nākas piedzīvot ražas zudumus, jo graudi tiek izkulti tikai tad, kad kaimiņam ir brīvs laiks. Šogad daļa auzu tika satīta skābbarības ruļļos, lai mazinātu graudu zudumus.
Ražas novākšana, uzglabāšana, realizācija
Kaimiņu sniegtie pakalpojumi tiek izmantoti arī ražas novākšanā. Ražas novākšana tiek uzsākta augusta pašās beigās vai arī septembra sākumā. Praksi jau biju beigusi, tāpēc ražas novākšanā šajā saimniecībā nepiedalījos, taču to es darīju mājās un tieši tāpat tas notiek arī šajā saimniecībā. Kartupeļi, sakņaugi un visi dārzeņi tiek novākti ar rokām, tāpēc, ka to nav pārāk daudz. Iegādāties tehniku ražas novākšanai nebūtu izdevīgi. Kartupeļi tiek atarti ar sviedējrata kartupeļu racēju, kurš pieder kaimiņam, taču nākamgad saimniecība pati tādu iegādāsies. Pēc tam mēs kartupeļus salasām ar rokām. Vienā spainī liek sēklas un pārtikas kartupeļus, bet otrā lopbarībai izmantojamos kartupeļus. Kartupeļus ber maisos, pēc tam tos maisus, kuros ir sēklas un pārtikas kartupeļi izber šķūnī, bet lopbarības kartupeļus ber uzreiz pagrabā. Kartupeļus ber
2…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties