Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
4,99
Ietaupījums:
0,65 (13%)
Cena ar atlaidi*:
4,34
Pirkt
Identifikators:544366
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri – higiēniskais novērtējums    5
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums    6
1.1.  Higiēnas faktori    6
1.2.  Ēka un iekārtas    6
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas    7
2.  Ūdens apgāde    11
2.1.  Dzeramā ūdens apgāde    11
2.2.  Dzeramā ūdens kvalitāte    11
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces)    12
3.1.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas    12
3.2.  Mazgāšanas un dezinsekcijas ierīču aprīkojums    12
4.  Apgaismojums    13
4.1.  Apgaismojuma ierīču izvietojums    13
4.2.  Apgaismes ķermeņu veidi un armatūra    13
5.  Ventilācija    14
5.1.  Ventilācijas lūkas    14
5.2.  Gaisa kondicionieri    15
6.  Ģērbtuve un tualetes    15
6.1.  Ģērbtuves    15
6.2.  Tualete    16
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku    16
7.1.  Iekārtu atrašanās vietas    16
7.2.  Mazgājamo iekārtu aprīkojums    16
8.  Iekārtas un darba rīki – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām    17
8.1.  Inventāra, iekārtu un trauku materiāli    17
9.  Ražošanas higiēnas prasības    18
9.1.  Mazgāšanas – dezinfekcijas plāns    18
9.2.  Telpu mazgāšanas un dezinficēšanas biežums    19
9.3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu veidi    19
9.4.  Mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu gatavošana/iegāde    19
9.5.  Mazgāšanas un dezinfekcijas procedūru pārbaude    19
10.  Personāla higiēna    21
10.1.  Personāla higiēnas prasību izstrādes noteikumi    21
10.2.  Prasības apģērbam un apaviem    21
10.3.  Prasības galvassegām    22
10.4.  Rīkošanās savainojumu gadījumos    22
10.5.  Sanitārais minimums    23
10.6.  Medicīniskās apskates    24
10.7.  Prasības apmeklētājiem    24
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinajums    24
11.1.  Noteikumi un prasības pārtikas nekaitīgumam    24
11.2.  Izejvielu kvalitātes dokumenti    25
11.3.  Materiālu un priekšmetu atbilstība    26
11.4.  Marķēšanas noteikumi    26
11.5.  Mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu nekaitīguma prasība    26
11.6.  Nodalītās zonas    26
11.7.  Produktu savienojamība uzglabājot    26
11.8.  Izejvielu transportēšana    27
11.9.  Mērinstrumenti aukstumiekārtās un saldētavās    27
12.  Pārtikas atkritumi    27
12.1.  Atkritumu savākšanas ierīces    27
12.2.  Pārtikas atkritumu savākšana    28
  Izmantotā literatūra    29
Darba fragmentsAizvērt

11.9. Mērinstrumenti aukstumiekārtās un saldētavās
MK noteikumi Nr. 452 „Noteikumi par mērīšanas līdzekļu verificēšanu, verificēšanas sertifikātiem un verificēšanas atzīmēm” (28.06.2005.). Katrā saldētavā un ledusskapī darbojas speciālās temperatūras mērīšanas ierīces, kas tiek regulētas piemērojot nepieciešamo temperatūru konkrētajiem produktiem, kas tiek turēti šajā aukstumiekārtā.
SECINĀJUMI: Tā kā uzņēmums ievēro galvenos pārtikas produktu nodrošinājuma pamatprincipus, šis restorāns strādā atbilstoši labas higiēnas prasībām.

12. PĀRTIKAS ATKRITUMI
12.1. Atkritumu savākšanas ierīces
Ēdināšanas uzņēmumā ražošanas procesa laikā var rasties dažādi atkritumi, ko var iedalīt attiecīgās grupās, kā ēdiena atliekas, agrārā pārtika, dzīvnieku izcelsmes produkti, citi atkritumi. Pārtikas un citus atkritumus uzņēmumā savāc atkritumu konteineros un seko, lai tie tiktu savlaicīgi iztukšoti, nepieļaujot pārmērīgu atkritumu uzkrāšanos.
Konteineru skaitam uzņēmumā jābūt pietiekamam, un ražošanas telpās tos izvieto darba vietās. Konteinerus iztukšo pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā vienu reizi maiņā. Pēc katras iztukšošanas tos mazgā, žāvē, turklāt periodiski dezinficē speciāli paredzētā vietā un telpā. Savukārt, āra atkritumu konteinerus izvieto speciāli norobežotā, labiekārtotā laukumā, kuru uztur kārtībā un tīrībā, nepieļaujot dzīvnieku un kaitēkļu piekļuvi. Atkritumus sargā no insektu, dzīvnieku un nepiederošu personu piekļūšanu to saturam. Ražošanas telpā kopumā atrodas 7 konteineri atkritumiem. Pārtikas atkritumi tiek mesti trauku mazgāšanas zonā, pirmapstrādes zonā un ēdienu gatavošanas zonā, speciāli izvietotajos konteineros. Atkritumus met gan virtuves strādnieki, gan arī viesmīļi. Pārējie atkritumu spaiņi domāti nepārtikas atkritumu izmešanai. Pēc tam, kad šie atkritumu konteineri ir pilni, tos iznes uz lielajiem atkritumu konteineriem, kas atrodas ēkas iekšpagalmā. Diemžēl restorāns nenodrošina nepiekļūšanu konteineriem no nepiederošu personu, dzīvnieku vai insektu puses.
Atkritumu iznešana notiek katras dienas darba beigās, bet ja nepieciešams arī biežāk. Atkritumus iznes vai nu viesmīlis vai kāds no virtuves darbiniekiem.

12.2. Pārtikas atkritumu savākšana
Ēdināšanas uzņēmums nodrošina atkritumu savākšanu, uzglabāšanu un slēdz līgumus par atkritumu apsaimniekošanu ar atkritumu savācējiem, šos dokumentus iekļaujot uzņēmuma paškontroles dokumentācijā. Tā kā restorāns sadarbojas ar komunālo uzņēmumu kombinātu, kas pēc līguma saistībām veic regulāru atkritumu izvešanu vienreiz nedēļā, uzņēmumam nav jāuztraucas par atkritumu savākšanu.
SECINĀJUMI: Pārtikas un nepārtikas atkritumu savākšana šajā restorānā norit atbilstoši labas higiēnas prasībām, jo tiek šķiroti pārtikas un nepārtikas atkritumi un tie tiek aiztransportēti uz speciālām atkritumu šķirotavām un izgāztuvēm, ko nodrošina atkritumu izvešanas firma.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,11 €
Materiālu komplekts Nr. 1248308
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums Y pilsētas restorānā "X"”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/544366

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties