Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:402369
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
I.  Prakses vieta un laiks    3
II.  Prakses gaita    4
III.  Individuālais prakses uzdevums    7
  Kopsavilkums    9
  Izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Autors prakses laikā, iepazīstoties tiesu izpildītāju pienākumiem un šo pienākumu izpildi regulējošajiem normatīvajiem tiesību aktiem, izdarīja vairākus ļoti būtiskus secinājumus, no kuriem daļa ir uzskaitīta šajā prakses atskaitē.
Autors secināja, ka likumdevējs papildinot Civilprocesa likuma 552.1 pantu ar sesto daļu, kura paredz izpildu lietas ievešanas aizliegumu pret personu, kurai ir pasludināts maksātnespējas process, tajā ir noteicis pārāk plašu normas saturisko tvērumu.Pēc autora domām, minētā norma būtu sašaurināma, nosakot, ka tiesu izpildītājs neieved izpildu lietu par ar tādiem nolēmumiem, kuri ir vērsti uz tādu maksājumu saistību izpildi, kuras ir nodibinātas jau pirms maksātnespējas procesa pasludināšanas.
Autors secināja, ka Civilprocesa likuma 555. pantu pirmās daļas 3. teikumā sniegtais uzskaitījums ar izņēmumiem, kad tiesu izpildītājam nav jāsūta paziņojums par pienākumu izpildīt nolēmumu, nav izsmeļošs. Pēc autora domām, Civilprocesa likuma 555. panta pirmās daļas 3. teikums būtu papildināms, nosakot, ka tiesu izpildītājs šādu paziņojumu nesūta arī tādā gadījumā, ja tiesas nolēmuma labprātīga izpilde nav iespējama.
Autors secināja, ka kreditora tiesības vērst piedziņu uz ieķīlāto īpašumu ir daļa no Satversmes 105. pantā nostiprināto pamattiesību garantijām. Prakses laikā autors secināja, ka tiesu izpildītājam ir tiesības vērst piedziņu arī uz trešajai personai piederošu nekustamo īpašumu, ja šāds īpašums ir ieķīlāts konkrēto saistību nodrošināšanai.
Prakses laikā autors secināja, ka izpildot lēmumu par saistību bezstrīdus piespiedu izpildīšanu, tiesu izpildītājam ir jāvadās ne tikai pēc tiesas lēmuma nolemjošās daļas, kura mēdz būt neprecīzi noformulēta, bet arī pēc tā ar kādām normām tiesa ir pamatojusi savu lēmumu. Ja tiesas lēmums ir pamatots ar Civilprocesa likuma 400. panta pirmās daļas 1. punktu, saistību izpilde ir realizējama atsavinot tikai parādnieka ieķīlāto nekustamo īpašumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1334741
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties