Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:498833
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 27 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Prakses laikā, iepazīstoties ar normatīvajiem aktiem, kas regulē iestādes darbību, kā arī pētot dažādus lietu materiālus, un aktīvi piedaloties bāriņtiesas ikdienas darbā, tika sasniegts prakses mērķis un izvirzītie uzdevumi. Iegūta padziļināta izpratne par valsts pārvaldes organizāciju un tās struktūru, izprastas bāriņtiesas struktūrvienības, kā arī analizēta viena būtiska ar prakses vietas darbību saistīta procesuālo tiesību problēma. Piedaloties ikdienas darba procesā un izstrādājot patstāvīgi dažādus dokumentu projektus, tika iegūtas ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas iemaņas administratīvo tiesību piemērošanā, kā arī izprasta bāriņtiesas priekšsēdētāja un locekļu darba ikdiena.
Piedaloties praksē novada bāriņtiesā varēja praksē pārliecināties, ka iestādē tiek stingri ievērots normatīvajos aktos regulētais iestādes darba process un kārtība, tiek ievēroti visi valsts pārvaldes principi un tiesību avotos noteiktie procesuālie termiņi, kā arī pārliecināties, par šīs struktūrvienības nepieciešamību valsts pārvaldes aparātā.
Autore pārliecinājusies par bāriņtiesas darbu un kompetenci. Autore ievēroja, ka iestādē valda ļoti draudzīga un patīkama atmosfēra kolēģu starpā. Kolēģi kopā atzīmē viens otra jubilejas un vārda dienas, dodas dažādās tematiskās ekskursijās un rīko gadskārtējās balles.
Kā trūkumu varētu atzīt autores novērojumu, ka bieži vien izskatāmo lietu ir daudz un tās ir sarežģītas, ka vienlaicīgi grūti pilnvērtīgi pievērsties visām.. Autore uzskata, ka lielākā problēma, kas apgrūtina bāriņtiesas darbību, ir birokrātija, bet tā valda visās Latvijas iestādēs. Bieži vien šī birokrātija šķiet lieka, piemēram, gadījumos, kad vecākiem jāraksta iesniegums, jāsagaida bāriņtiesas sēdes lēmums, lai varētu no bērna noguldījuma konta izņemt sava bērna naudu, turklāt, pēc tam vēl jāiesniedz bāriņtiesai pārskats par naudas līdzekļu izlietošanu, autore ļoti labi saprot neapmierināto klientu attieksmi pret šo birokrātiju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties