Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:811626
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  AS PAREKSS AK VĒSTURE    4
2.  MISIJA UN MĒRĶIS    6
3.  KOMPĀNIJAS STRUKTŪRA    7
4.  AS PAREKSS AK APDROŠINĀŠAS VEIDI    8
4.1.  Privātpersonām    8
4.2.  Uzņēmumiem    11
5.  2005. GADA DARBĪBAS PĀRSKATS    13
  SECINĀJUMI    15
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS


Visā pasaulē tieši bankas un apdrošināšanas sabiedrības operē ar lielākajiem un apjomīgākajiem finansu līdzekļiem, tādēļ šo institūciju darbība ir būtiska jebkuras valsts ekonomikas attīstībai.

Apdrošināšana ir veids, kā aizstāvēt saimnieciskā subjekta vai fiziskas personas mantu, veidojoties dažādām nelabvēlīgām situācijām saimniecisko darījumu kārtošanā. Stabils apdrošināšanas tirgus ir būtisks jebkuras veiksmīgas ekonomikas struktūras komponents. Apdrošināšanas mērķis ir segt noteikta riska radītos finansiālos zaudējumus. Apdrošināšana darbojas arī kā stimuls jau esošajai uzņēmējdarbībai. Pateicoties tai, iespējams lielāku daļu no uzņēmuma līdzekļiem ieguldīt ražošanā. Pretējā gadījumā šos līdzekļus vajadzētu glabāt viegli pieejamos rezerves fondos visu nākotnē iespējamo zaudējumu segšanai. Šobrīd arī mūsu sabiedrībā sāk attīstīties izpratne par apdrošināšanas pakalpojumu izmantošanas priekšrocībām, tomēr bieži vien tieši informācijas trūkums noved pie šo iespēju neizmantošanas. Tāpēc ir svarīgi zināt aktuālākos apdrošināšanas veidus, izmaksas, kas rodas apdrošinoties un iespējamo finansiālo atdevi situācijā, kad iestājies apdrošināšanas gadījums.

Tā kā apdrošināšanas tirgū darbojas liels skaits apdrošināšanas sabiedrību, potenciālajam klientam var rasties grūtības, izvēloties sev piemērotāko. Atkarībā no riska lieluma un attiecīgajiem atbildības limitiem, klients var vadīties no cenas, kas tiek prasīta par konkrēto pakalpojumu, var izmantot personiskas pazīšanās un kontaktus, izmantot profesionālu analītiķu konsultācijas, vai vienkārši iet uz labu laimi un kaut kur apdrošināties.

1. AS PAREKSS AK VĒSTURE




1994. gads
AS Parekss apdrošināšanas kompānija dibināta 1994.gada 15.augustā ar apmaksātu pamatkapitālu 1 miljons latu un sāka savu darbību jau izveidotā apdrošināšanas tirgū, kurā tobrīd darbojās ap 40 apdrošināšanas kompāniju. 1994.gada beigās AS Parekss AK strādāja 9 darbinieki, saņemto prēmiju apjoms sasniedza 66, 000 latu, izmaksāto atlīdzību apjoms – 17, 000 latu.
1995. gads
AS Parekss AK ieņem septīto vietu starp Latvijas apdrošināšanas kompānijām, izsniedzot aptuveni 22, 000 apdrošināšanas polišu un saņemot bruto prēmijas vairāk nekā 800, 000 latu apmērā. Kompānija saviem klientiem piedāvā 16 apdrošināšanas veidus. Noslēgti pārapdrošināšanas līgumi ar pasaules vadošajiem pārapdrošinātājiem. Sākot ar šo gadu, AS Parekss AK regulāri iziet starptautisko auditoru pārbaudi.
1996. gads
Pēc parakstīto neto prēmiju apjoma (837, 000 latu) AS Parekss AK tirgū ieņem 3. vietu. Tā pārņem likvidējamās apdrošināšanas kompānijas Ingabalt apdrošināšanas portfeli un tehniskās rezerves. Ievērojami paplašinās aģentu tīkls, AS Parekss AK apdrošināšanas aģenti strādā rajonu centros, kā arī citās Latvijas pilsētās.
1997. gads
Latvijā stājas spēkā likums par autoīpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, un AS Parekss AK ir to 8 sabiedrību vidū, kas iegūst licenci šim apdrošināšanas veidam. AS Parekss AK joprojām tirgū ieņem 3. vietu, parakstot bruto prēmijas 4.6 miljonu latu apmērā. Gada beigās Latvijas lielākajos rajonu centros strādāja 8 pārstāvniecības. Sākot ar šo gadu AS Parekss AK strādā ar peļņu, kuras apjoms sasniedza 1.47 miljonus latu.
1998. gads
Gada sākumā AS Parekss AK kapitāls palielinās līdz 1.55 miljoniem latu. Neskatoties uz finansu krīzi Krievijā, kas ietekmēja arī Latvijas apdrošināšanas tirgu, ienākums no investīcijām gada beigās sasniedza 0,7 miljonus latu. Šajā gadā, kā arī turpmākajos gados izdevumu koeficients (cost ratio) ir viens no labākajiem rādītājiem Baltijas valstu apdrošināšanas nozarē (1998.gadā – 3.39%).
1999. gads
AS Parekss AK parakstīja bruto prēmijas 7.55 miljonu latu apmērā, kas noteica tirgus daļu 8.89% apjomā. Gada sākumā AS Parekss AK iegādājās 50% Lietuvas apdrošināšanas kompānijas Baltic Polis akciju. Baltic Polis piederošā tirgus daļa, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, palielinājās vairāk nekā septiņas reizes.
2000. gads
AS Parekss AK tirgus daļa ir 9.84%. Kapitāla un rezervju summa gada beigās – 4.14 miljoni latu, peļņa – 1.3 miljoni latu. Atklātas 4 jaunas pārstāvniecības Latvijas rajonu centros, ievērojami pieaudzis aģentu skaits. AS Parekss AK palielināja savu daļu Baltic Polis kapitālā līdz 64.5%, tādējādi Lietuvas kompānija ieguva AS Parekss apdrošināšanas kompānija meitas uzņēmuma statusu un kļuva par Parekss grupas dalībnieku Lietuvā.
2001. gads
Parakstīto bruto prēmiju apjoms sasniedzis vairāk nekā 10 miljonus latu. 2001. gadā AS Parekss AK izsniedza aptuveni 200 tūkstošus apdrošināšanas polišu. Pēc gada rezultātiem kapitāla atdeves līmenis ir 58.6%. AS Parekss AK klātbūtne palielinājās arī Lietuvas apdrošināšanas tirgū – daļa AAS Baltic Polis kapitālā sasniedza 100%.
2002. gads
Parekss apdrošināšanas grupas apdrošināšanas un pārapdrošināšanas operāciju konsolidētais apjoms, kas ietver vadošās kompānijas un meitas uzņēmuma parakstīto bruto prēmiju apjomu 2002. gadā, sastādīja 12.5 miljonus latu. AS Parekss AK pārstāvniecības Latvijas reģionos darbojās veiksmīgi, uzrādot apdrošināšanas operāciju pieaugumu par 50%.
2003. gads
Apdrošināšanas grupas parakstīto bruto prēmiju apjoms sastāda 13,9 miljonus latu. 2003. gadu kompānija beidza ar peļņu 0,946 miljoni latu. Pēdējo piecu gadu peļņas summa sastāda 5,8 miljonus latu, parakstīto bruto prēmiju summa - vairāk nekā 48 miljonus latu.
2004. gads
Šajā gadā Parex apdrošināšana svin savu desmit gadu darbības jubileju. AS Parekss AK parakstīto neto prēmiju apjoms pieaudzis par 56% un sastāda 8.619 miljonus latu, peļņa sasniedz 1.191 miljonus latu. Tiek veikts nopietns darbs kompānijas izplatīšanas tīkla palielināšanai – atvērtas vai pilnībā atjaunotas 7 filiāles dažādās Latvijas pilsētās.
2. MISIJA UN MĒRĶIS
Misija
Parex apdrošināšana ir daudz vairāk nekā tikai apdrošināšanas pakalpojumu sniedzējs. AK Parekss palīdz klientiem izvēlēties atbilstošu apdrošināšanas aizsardzību, konsultē par dažādām apdrošināšanas iespējām, atrod labāko risinājumu klienta vajadzībām, piedāvā atbilstošu cenu par kvalitatīvu pakalpojumu, informē par preventīvajiem pasākumiem drošības uzlabošanā un riska samazināšanā (signalizāciju uzstādīšanu mājās, birojā, automašīnā; ugunsdrošības sistēmu uzstādīšanā u.c.).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties