Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:669618
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Produkta vispārīgs apraksts    5
2.  Zefīra ražošana    6
2.1.  Zefīru iedalījums un izgatavošanas veidi    9
2.2.  Produkta sastāvs uz 100 gramiem    10
2.3.  Zefīra organoleptiskie rādītāji    11
2.4.  Tehnoloģiskās ražošanas shēma    12
2.5.  Blīvuma noteikšana zefīram    13
2.6.  Izstrādājuma gabalu skaita noteikšana    13
2.7.  Skābuma noteikšana titrējot    14
2.8.  Mitruma noteikšana    14
2.9.  Fēlingu metode reducējošo vielu noteikšanai    15
3.  Ietekmes uz vidi novērtējums    16
3.1.  MET matrica    16
3.2.  Elektroenerģija    16
3.3.  Ķīmiskās vielas un izejmateriāli    16
3.4.  Emisija gaisā un tās ietekme uz vidi    17
3.5.  Emisija ūdenī    17
3.6.  Augsnes aizsardzība    17
3.7.  Trokšņa emisija    17
3.8.  Atkritumu veidošanās un apsaimniekošana    18
4.  Normatīvie akti    19
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    22
Darba fragmentsAizvērt

2.9.Fēlingu metode reducējošo vielu noteikšanai
Fēlingu metodi kā ekspresmetodi izmanto ātrai reducējošo vielu noteikšanai cukura sīrupam, karameļu sīrupam, karameļu masai, karamelēm-ledenēm, karamelēm ar augļu-ogu pildījumiem, marmelādēm, zefīriem.
Analīzes gaita: iesvaru nosver uz laboratorijas svariem ar precizitāti ±0.01 gr., pārnes koniskā kolbā, ar pipeti pielej 10 mL Fēlinga 1. šķīdumu, 10 mL Fēlinga 2. šķīdumu, 10 mL destilētu ūdeni. Maisot, silda uz plītiņas, līdz uzvārās, vāra 1. minūti. Nepārtraucot vārīšanu, piepilina 3 pilienus metilēnzilo šķīdumu un, nenoņemot no plītiņas titrē ar saharozes šķīdumu līdz izzūd zilā krāsa.
Fēlinga šķīdumu titra noteikšana. Koniskā kolbā ar pipeti ielej 10 mL Fēlinga 1. šķīdumu, 10 mL Fēlinga 2. šķidumu, 10 mL destilētu ūdeni, 8,0-9,0 mL inverta standartšķīdumu- saharozi. Maisot, silda uz plītiņas, līdz uzvārās, vāra 1. minūti. Nepārtraucot vārīšanu, piepilina 3 pilienus metilēnzilo šķīdumu un, nenoņemot no plītiņas, titrē ar saharozes šķīdumu līdz izzūd zilā krāsa. Nolasa titrēšanai izlieto saharozes šķīduma daudzumu.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties