Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:719757
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

A/S "Rīgas piena kombināts"
A/S "Rīgas piena kombināts" pastāv jau vairāk nekā 80 gadus. Uzņēmums dibināts 1927. gadā ar nosaukumu "Rīgas piena centrāle". Ražoto produktu klāsts bija tam laikam ļoti daudzveidīgs: piens, sviests, kazeīns, saldais un skābais krējums, kā arī saldējums. Sviests tika ražots eksportam uz Dāniju, Lielbritāniju un Vāciju. 1945. gadā uzņēmumā sāka ražot arī kausēto sieru. Savu pašreizējo nosaukumu līdz ar jaunu ražotni uzņēmums ieguva 1963. gadā, kad Bauskas ielā 180 tika atklāts Rīgas piena kombināts nr. 2. Produkcijas sortimentā sākotnēji ietilpa piens, kefīrs, saldais un skābais krējums, kā arī biezpiens. 1964. gadā tiem pievienojās bērnu produkti, bet 1971. gadā darbu uzsāka pirmā Saldējuma fabrika Latvijā. Produkcijas sortiments paplašinājās līdz 100 dažādiem piena produktu veidiem, kuru vidū minami jonizētais piens, rūgušpiens, rjaženka, jogurts, biezpiens, saldais un skābais krējums, mājas siers, kausētie sieri, saldie biezpiena sieriņi un saldējums.
1990. gadā tiek nodota ekspluatācijā pēc somu speciālistu projekta celtā pilnpiena ražotne.1991. gadā dibināta akciju sabiedrība "Rīgas piena kombināts".
1995. gadā tiek uzstādīta "Tetra Pak" aseptiskā piena "Lāse" ražošanas līnija.
1997. gadā par A/S "Rīgas piena kombināts" lielāko akcionāru kļūst "Ave Lat" grupa, bet 2000.gadā – A/S "Baltijas lāse".
Šobrīd A/S "Rīgas piena kombināts" ir lielākais un modernākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā. A/S "Rīgas piena kombināts" saldējuma ražotne ir viens no vadošajiem savas nozares uzņēmumiem mūsu valstī.

A/S "Valmieras piens"
AS "Valmieras piens" ir lielākais Latvijas piena pārstrādes uzņēmums ārpus Rīgas. Uzņēmums dibināts 1971.gadā. Slēgta akciju sabiedrība ar 100% privātu, nacionālu kapitālu kopš 1993.gada.
"Valmieras piens" ražo pilnu piena produktu klāstu - sieru, sviestu, saldējumu, pilnpiena, vājpiena, skābpiena produktus, ir vienīgais pilnīgi dehidrētu piena produktu ražotājs Latvijā. Piena produktus realizē Vienotā tirgū, eksportē uz trešajām valstīm.
"Valmieras piens" veic pilnu piena pārstrādes ciklu - piena iepirkšanu, piena produktu ražošanu un izplatīšanu. "Valmieras piens" piena produkti ir godalgoti Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības rīkotajās siera, sviesta un skābā krējuma skatēs.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1132968
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties