Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:977895
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Termins “analīze” ir cēlies no grieķu valodas vārda “analyzis”, kas tulkojumā nozīmē “sadalīt”. Sekojoši – analīze šaurā plāksnē nozīmē parādības vai priekšmeta sadalīšanu sastāvdaļās (elementos), lai izpētītu tos kā veseluma daļu. Tāda sadalīšana ļauj ieskatīties pētāmā priekšmeta, parādības, procesa iekšienē, noteikt katra elementa lomu pētāmajā priekšmetā vai parādībā [3.,17.].
Plašākā nozīmē ar analīzi saprot apkārtējās vides priekšmetu un parādību iepazīšanas veidu, kas balstās uz veselā sadalīšanu sastāvdaļās un to sakarību un atkarību daudzveidības izpēti.
Ekonomiskā analīze pieder pie abstrakti – loģiskajām ekonomisko parādību izpētes metodēm, kur ir svarīgas labas abstrakcijas spējas.
Tiek izšķirta vispārteorētiskā ekonomiskā analīze, kura pēta ekonomiskās parādības un procesus makrolīmenī, un konkrētā ekonomiskā analīze mikrolīmenī – saimnieciskās darbības analīze.
Saimnieciskās darbības analīzes attīstību ietekmēja objektīvas prasības un noteikumi, kā tas ir raksturīgi jebkuras zinātnes attīstībā. Pirmkārt, tā ir praktiskas vajadzības apmierināšana, kas radās līdz ar ražošanas spēku attīstību un ražošanas mērogu paplašināšanos. Intuitīvā analīze, aptuveni aprēķini, aprēķini atmiņā kļuva nepietiekami lielu ražošanas vienību apstākļos. Otrkārt, tas saistīts ar ekonomiskās zinātnes attīstību vispār. Ar jebkuras zinātnes attīstību notiek tās nozaru diferenciācija. Ekonomiskā saimnieciskās darbības analīze noformējās sabiedrisko zinātņu diferenciācijas rezultātā. Agrāk ekonomiskās analīzes funkcijas tika apskatītas tādu zinātnisko disciplīnu kā grāmatvedības uzskaite, finanses, statistika. Šo zinātņu ietvaros parādījās pirmie prastākie analītiskās izpētes veidi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127619
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties