Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:351288
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Anotation    4
  Ievads    5
1.  Literatūras apskats    6
1.1.  Tauki    6
1.2.  Tauku bojāšanās    7
1.2.1.  Autooksidācija    7
1.2.2.  Esteru saišu hidrolītiska šķelšana    8
1.2.3.  Tauku oligomerizācija    8
1.3.  Pārtikas tauki    9
1.3.1.  Augu tauku iegūšana    9
1.4.  Trans-taukskābes    10
1.4.1.  Trans-taukskābju kaitīgā iedarbība    10
2.  Eksperimentālā daļa    11
2.1.  Tiešā ekstrakcija ar Soksleta aparātu    11
2.2.  Tauku ekstrakcija izmantojot magnētisko maisītāju    12
2.3.  Tauku atdalīšana no šķīdinātāja ar rotācijas ietvaicētāju    13
2.4.  Peroksīdskaitļa noteikšana ar Vīlera metodi    14
2.5.  Trans-taukskābju daudzuma noteikšana ekstrahētos taukos    15
2.6.  Datu apstrāde    16
2.7.  Rezultātu analīze    18
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra un avoti    20
  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Veicot pētniecisko daļu tika konstatēti šādi fakti:
1) produktiem, kuri apstrādes procesā tika karsēti taukos, atklājās augstāks peroksīdskaitlis nekā produktiem, kuru pagatavošanā karsēšana taukos netika izmantota;
2) produktos, kuros teorētiski jābūt visvairāk trans-taukskābēm (tajos uzrādījās lielākais peroksīdskaitlis), to ir maz;
3) ja taukus no pārtikas produktiem ekstrahē, izmantojot magnētisko maisītāju, tad ir iespējams iegūt precīzākus trans-taukskābju analīzes rezultātus, jo, ekstrahējot ar Soksleta aparātu, trans-taukskābju procentuālais daudzums var paaugstināties.
2. Hipotēze - ja tiks analizēti pārtikas produkti, kuru sastāvā ir tauki vai margarīni, un, ja produkts iegūts augstās temperatūrās, tad to sastāvā ir trans-taukskābes, jo no šķidriem taukiem iegūstot cietus taukus, kā arī taukus termiski apstrādājot, notiek taukskābju struktūras izmaiņas – apstiprinājās.
3. Visos izvēlētajos pārtikas produktos trans-taukskābju procentuālais daudzums nepārsniedz Eiropas Savienības valstīs rekomendētos daudzumus. Tas nozīmē, ka izvēlētos pārtikas produktus var droši lietot ikdienas uzturā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties