Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:237653
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Galveno tehnoloģisko operāciju pamatojums.
Kviešu maizei
Izejvielu sagatavošana
Miltus sijā, tos bagātinot ar skābekli, veic nepieciešamo izejvielu dozēšanu, uzsilda ūdeni līdz 33 ºC.

Mīklas mīcīšana.
Mīklas mīcīšanas mērķis ir iegūt viendabīgu masu, vienmērīgi izmaisot visus komponentus, lai iegūtu mīklu ar struktūrmehāniskām un fizikālām īpašībām. Procesu veic nepārtraukti.
Mīklu mīca vidēji 8 minūtes un izmanto spirālveida mīcītājus. Svarīgākie procesi mīklas mīcīšanā:mikrobioloģiskie, fizikāli-koloidālie un bioķīmiskie.
Mikrobioloģiskie procesi saistīti ar rauga un miltos skābju veidojošo baktēriju dzīvotspēju.
Fizikāli- koloidālie: ietekmē sāls, cukurs, skābekļa daudzums. Miltu daļiņas sāk piesaistīt ūdeni un uzbriest. Galvenā loma, lai izveidotos kviešu miltu mīkla ar visām tai piemītošajām īpašībām, ir miltu olbaltumvielām. Ūdenī nešķīstošās olbaltumvielas, kas veido lipekli, mīklā saista ūdeni gan adsorbciski, gan arī absorbciski. absorbciskā ūdens saistīšana pamatā izraisa olbaltumvielu uzbriešanu. Mehāniskās iedarbības rezultātā uzbriedušās olbaltumvielas stiepjas un savienojas savā starpā kopā. Rezultātā uzbriedušās ūdenī nešķīstošās olbaltumvielas veido mīklā vienmērīgu porainu-tīklveida struktūras pamatu-kā porains karkass, kurš pamatā nosaka kviešu mīklas īpašības-stiepjamību un elastību. Olbaltumvielas uzbriešanas laikā spēj saistīt ne tikai ūdeni, bet arī šķidrajā fāzē ietilpstošās šķīstošās mīklas un miltu daļiņas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties