Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:546443
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Karls Emīls Maksimilians Vēbers ir dzimis 1864. gada 21. aprīlī Erfurtē, Prūsijā (Vācijā), 1869. gadā Vēberi pārceļas uz Berlīni. Viņš ir vecākais no 7 bērniem Maksa un Helēnas Vēberes ģimenē. Abi vecāki ir protestanti. Vēbera tēvs nododas politikai, iesaistās "Nacionāl-liberāļos", kā rezultātā Vēbers agri iepazīst politisko pasauli. Vēbers mācās Klasiskajā ģimnāzijā Berlīnē, jau agrā jaunībā iepazīstas ar Šopenhauera, Kanta, Gētes, Homēra, Cicerona u.c. darbiem.

1882. gadā Vēbers uzsāk jurisprudences studijas Heidelbergas universitātē, taču pēc pusotra gada studijas pārtrauc, lai pildītu karadienestu Strasbūrā, kur dzīvo ar mātes māsas ģimeni – Baumgarteniem, kas spēcīgi ietekmē Vēbera dzīves uzskatus. 1884. gadā viņš atgriežas Berlīnē, kur Berlīnes universitātē pabeidz iesāktās jurisprudences studijas (semestri Vebers studē arī universitātē Gotingenē), kā arī interesējas par tādām nozarēm kā tautsaimniecība, vēsture, filosofija un teoloģija. 1889. gadā Vēbers aizstāv doktora disertāciju "Par viduslaiku tirdzniecības sabiedrību vēsturi". 1891. gadā Vēbers aizstāv "pēc-doktora" disertāciju "Romas agrārās vēstures nozīme valsts un privātajās attiecībās", kas nepieciešama, lai varētu kļūst par mācībspēku augstskolā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties