Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:801617
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sižetiskā sporta nodarbība ir līdzeklis ar kura palīdzību bērns atveido sižetu, iejūtas noteiktā lomā.
Satura bagātība atkarīga no darbību daudzveidības, bet tā saistīta ar bērnu zināšanu, prasmi attēlot, vērot. Tādējādi cita tēls bērnā aizvien pilnveidojas – un galu galā tieši viņš nosaka cilvēka saskarsmi.
Bērni labprāt spēlējas labprāt mācās. Spēlē viņi iepazīst pasauli un iemēģina rīcības modeļus, kas viņiem palīdz orientēties reālajos apstākļos. Visam, ko bērni šādā veida iemācās, var būt liela nozīme viņu turpmākajā dzīve.
No vienas puses, bērni spēlējas, jo viņi vēlas mācīties. Tas sižetam piešķir dziļāku jēgu. No otras puses, bērniem mācību saturs ir vieglāk uztverams un labāk saprotams, ja nodarbības notiek rotaļas veida. Tāpēc gan rotaļai, gan mācībām būtu jāieņem nozīmīga vieta audzināšanā ģimenē, sākumskolā.
Divkārt svarīga rotaļa bērnam ir tādēļ, ka tās laikā viņš ir brīvs no pieaugušo aizbildniecības, viņš ir pats noteicējs par savu rīcību.
Rotaļā dzimst un attīstās jauno pilsoņu patstāvīgais darbs un domāšana. Reizē jūtu un domu attīstīšanos norūdās bērnu gribas spējas, jo ir nepieciešams zināms gribasspēks, lai koncentrētu uzmanību pie kārtējām parādībām un paša darbības, lai savaldītu savu egoismu, piespiežot to padoties rotaļu likumiem.
Sižetiskajai sporta nodarbībai raksturīgs nepiespiests, brīvs raksturs, bērna darbības, uzvedības, pašregulācijas, iniciatīva iztēle. Saturu un uzdevumu šīm nodarbībām nosaka pedagogs atbilstoši sākumskolas izglītības programmai.
Tieši darbībai tā, kas interesē sākumskolas bērnus, tā stimulē viņu aktivitāti. Visu nodarbības uzdevumu bērni izpilda, darbojas kādā noteiktā lomā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1139187
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties