Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:521807
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no skaistākajiem Gaujas nacionālā parka apskates objektiem ir Sigulda. Tās gleznainā apkārtne cauru gadu piesaista apmeklētājus.
Jau senatnē Gaujas krasti pie Siguldas bijuši bieži apdzīvoti. XIII gadsimta sākumā upes kreisajā krastā pacēlusies lībiešu virsaiša Dabreļa Satezeles pils, pretējā krastā - Turaidas pilskalnā atradusies virsaiša Kaupo Lielā pils. Arī līdzās esošajā Kārļu kalnā bijusi lībiešu pils.
Pilskalni ir arī Vikmestes un Runtiņupītes krastos, uz viena no tiem pacēlusies Kubeseles pils. Gaujas labajā krastā augšup Siguldas mežā paslēpies Viešu pilskalns.
1209. gadā Livonijas ordenis Siguldā sāka celt mūra pili. Taču vietējās ciltis nevēlējās pakļauties iebrucējiem – 1212. gadā uzliesmoja lībiešu un latgaļu kopīgā sacelšanās. Pēc ilgām un smagām cīņām bruņinieki sacelšanos apspieda, visas Siguldas apkārtnē esošās koka pilis nopostīja.
Kaupo Lielās pils vietā Rīgas arhibīskaps Alberts Turaidā 1214. gadā sāka celt savu pili. 1231. gadā tika uzsākta arī Rīgas domkapitulam piederošās Krimuldas pils celtniecība (vēlāk to ieņēma Livonijas ordenis).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties