Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,16 (16%)
Cena ar atlaidi*:
0,83
Pirkt
Identifikators:212150
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katram ēdienam savs siers...
Cietie sieri Rigamont un Čedaras, tāpat kā šī tipa ārzemēs ražotie sieri, labi kūst. Griežot tie drūp, tāpēc cietos sierus vairāk izmanto rīvētā veidā, pārkaisot makaronu ēdieniem, picām, karstmaizēm,kā arī gatavojot siera salātus.
Krievijas un Holandes tipa sieri pie mums ir vispopulārākie. Daudzus gadus tos lietojam visos iespējamos veidos. Šie sieri slikti kūst, toties ir viegli uzgriežami, tāpēc ļoti piemēroti siera platēm, bet rīvētā veidā – siera salātiem.
Šveices tipa sieri- Vidzemes Šveices siers, Ženēvas un Bloms ir ar viegli saldu, ļoti patīkamu garšas buķeti. Maigais aromāts vislabāk jūtams, ēdot šos sierus vienus pašus, tāpēc tos kā delikatesi pasniedz siera platēs kopā ar augļiem.
Mīkstie sieri- Valmieras Brie, Rokforas un Latvijas – arī vislabāk baudāmi vieni, bez piedevām. Pēc garšas valmieriešu ražotais izssmalcinātais Brie nudien nav sliktāks par ārzemju vārdabrāli, bet maksā krietni lētāk. Tā miziņu klāj baltais pelējums.
Rokforas sieram ar zilo pelējumu ir izteikta pikanta garša. Ļoti labi garšo kopā ar vīnu. Liek uz picām, pievieno pie zupām un mērcēm, lai piešķirtu savdabīgu pikantumu un asumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Sieri”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/212150

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties