Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:623021
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lijphārds demokrātiju vērtē pēc tā, kādas vērtības tiek pārstāvētas. Lai noskaidrotu par demokrātiju, ir jāskatās kā tā tiek pārstāvēta institūcijās, cik lielā mērā institūcijas spēj pārveidot cilvēku vēlmes publiskajā politikā.
Lijphārds savā darbā salīdzina dažādas valstis un nosaka, cik ilgi tajās pastāv demokrātija, kuras ir tuvu ideālam. Izveido moduļus, lai paredzētu attīstību, lai norādītu trūkumus un plusus, lai parādītu, ka vienai valstij der kaut kas viens, bet citai kaut kas cits.
Pirmā un vissvarīgākā atšķirība starp Vestminsteras (vairākuma) un konsensa modeli ir plašā līdzdalība valdībā, it īpaši izpildvaras nozarē un cilvēku pārstāvniecība.
Vestminsteras modeļa galvenā būtība ir vairākuma likums. Šajā modelī valda cilvēku vairākums un ievēlētā valdība ir atbildīga cilvēku vairākuma priekšā. Šī modeļa oriģinālais un vislabākais piemērs ir Britu versija, kura nereti tiek apbrīnota. Viens no slaveniem politiskajiem zinātniekiem, kas apbrīnoja Vestminsteras modeli ir Vudro Vilsons. Vestminsteras modelis sastāv no deviņiem elementiem un to raksturošanai par piemēru tiek ņemta Britu politiskā sistēma.
1.Koncentrēšanās uz izpildvaru: vienpartiju un atklāto vairākumu ministru kabinets. Viens no spēcīgākajiem Britu valdības orgāniem ir ministru kabinets. To parasti veido tās partijas biedri, kurai ir lielākais vietu skaits Anglijas parlamenta apakšpalātā. Tajā netiek iekļauts mazākums. Koalīcijas veidojas reti. Tie, kas ir mazākumā, ir pilnībā novirzīti no varas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1217813
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties