Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:352576
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Galvenā būtiskā atšķirība starp demokrātisko un liberālo demokrātiju ir tajā aspektā, ka katram no demokrātijas modeļiem ir savādāka izpratne par to, kā tiek izprasta demokrātijas procesa loma.
Liberālajā demokrātijā demokrātijas process tiek izprasts tā, ka tas it kā veic valsts programmēšanas funkcijas sabiedrības interešu labā, kur valsts ir domāts kā publiskais administrācijas aparāts, savukārt pati sabiedrība ir kā indivīdu un viņu uz tirgus pamatiem veidota darbības mijiedarbība. Politikas uzdevums šajā gadījumā ir saistīt kopā privātās sociālās intereses un censties tās īstenot pretēji valsts aparātam, kurš specializējas politiskās varas administratīvajā nodarbinātībā ar mērķi gūt kolektīvu labumu.
Liberālajā demokrātijā pilsoņa statuss pirmām kārtām tiek noteikts pēc viņa individuālajām tiesībām attiecībā uz valsti un pārējiem pilsoņiem. Pilsoņiem ir tiesības saņemt aizsardzību no valsts, kas ietver arī aizsardzību no pašas valsts iejaukšanās privātajā sfērā, kas ir noteikta ar likumdošanu, jo pretējā gadījumā par būtisku tendenci var kļūt valsts patvaļa. Individuālās tiesības ir negatīvās tiesības, kas garantē brīvu īpašuma izvēli un nodarbošanos tiktāl, kamēr netiek ierobežoti citi indivīdi. tas pats arī attiecas arī uz politiskajām tiesībām, jo tās pilsoņiem sniedz iespēju aizstāvēt savas privātās intereses, piedaloties vēlēšanās, iesaistoties politiskajā dzīvēs, tādējādi ar savu darbību panākot savu interešu īstenošanu un aizstāvēšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1221557
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties