Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:608081
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

4. Rezultāti
Šobrīd nepārtraukti tvīti tiek vākti ar http://websci.tk servera palīdzību un glabāti http://lielakeda.lv/TwitEdiens datubāzē. Projektam ir publiska interneta lapa - http://lielakeda.lv/TwitEdiens, kurā iespējams apskatīt ievākto informāciju no dažādiem rakursiem – autentificēties ar savu Twitter kontu un redzēt savu draugu tvītus par ēšanu, apskatīt, par kādiem ēdieniem tiek tvītots, kurās nedēļas dienās un kuros laika posmos par ēšanu tvīto visbiežāk, no kurām valstīm, pilsētām tvīto un cik daudz, aktīvāko ēdāju-tvītotāju topu, kā arī kopējo statistiku par visu projektu. Visu projekta kodu, kā arī datubāzi un dokumentāciju iespējams apskatīt https://github.com/saifer/TwitEdiens.
Pa divarpus mēnešiem (kopš 06.10.2011) savākti 60956 tvīti. 38370 no tiem ir pieminēts kāds ēdiens vai dzēriens. Tos rakstījuši 17028 dažādi lietotāji, no kuriem 2091 bija norādījuši savu atrašanās vietu. No tvītiem, kuros bija norādīta atrašanās vieta, 1882 ir rakstīti Latvijā, 203 – ārzemēs. No Latvijas tvītiem visvairāk nāk tieši no Rīgas – 1131. Visaktīvākā tvītotāja par ēšanu ir @kaaachh ar 88 tvītiem par ēšanas tēmām. Par ēšanu visvairāk tiek tvītots svētdienās un visaktīvākās stundas ir no septiņiem līdz deviņiem vakarā. Šajā vēlā rudens, agrās ziemas laikā populārākie produkti bija mandarīni, šokolāde, tēja, saldējums, pica, zupa un kafija.
Interesanti bija salīdzināt ievāktos datus no Twitter ar veselīga uztura piramīdu. Kā jau iepriekš tika spriests, tvītotāji nav tie veselīgākie ēdāji un tomēr ļoti daudz savā uzturā izmanto taukus un saldumus. Kā arī bija skaidrs, ka Twitter uztura piramīda izskatīsies pavisam atšķirīga no veselīga uztura piramīdas. Tomēr pārsteidza fakts, ka piena un gaļas produktu patēriņš abās piramīdās iznāca diezgan līdzīgs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties